Uyuşturucu İmalatçılarına Büyük Darbe: 2,5 Milyon Hap Ele Geçirildi

TAKİP ET

Uyuşturucu madde imalatçılarına yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda toplam 2 milyon 535 bin 680 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda üç şüpheli gözaltına alındı.

İSTANBUL- İstanbul’un Arnavutköy ve Fatih ilçelerinde uyuşturucu madde imalatçılarına yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda toplam 2 milyon 535 bin 680 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda üç şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların İstanbul ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütüldüğünü belirtti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Fatih ve Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonlarda bir işyeri ile bir uyuşturucu imalathanesi hedef alındı.

Operasyonlarda;

2 milyon 535 bin 680 adet uyuşturucu hap,

266 kilogram kimyasal katkı maddesi,

810 bin adet boş kapsül ve

7 adet elektronik üretim cihazı ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu yürüten İstanbul Valiliği’ni, ilgili başsavcılıkları ve emniyet teşkilatını tebrik ederek, "Küresel bir felaket olan uyuşturucuyla mücadele yalnızca bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda yarınlarımızın meselesidir. Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul’un Arnavutköy ve Fatih ilçelerinde Uyuşturucu Madde İmalatçılarına yönelik düzenlediğimiz operasyonumuzda;
⛔️ 2 milyon 535 bin 680 adet Uyuşturucu Hap ele geçirdik️

⚠️Operasyonda uyuşturucu madde imalatçısı 3 şüpheli yakalandı.️

İstanbul ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet… pic.twitter.com/XxknqWnHnf

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 13, 2025

şanlıurfa sondakika Bakan Yerlikaya narkotik