Vali Ayhan, Göbeklitepe ile Karahantepe'de incelemelerde bulundu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yar alan 'tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen dünyanın en eski tarihi yapısı olarak bilinen Göbeklitepe'nin 12 bin yıllık tarihiyle Karahantepe'nin kazı çalışmaları da Prof. Dr. Necmi Karul'un başkanlığında devam ediyor. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yar alan ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen dünyanın en eski tarihi yapısı olarak bilinen Göbeklitepe’nin 12 bin yıllık tarihiyle Karahantepe’nin kazı çalışmaları da Prof. Dr. Necmi Karul’un başkanlığında devam ediyor. 
 
Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Örencik köyü yakınlarında yer alan Neolitik bir akeolojik sit alanı olan Göbeklitepe’nin 12 bin yıllık tarihiyle Karahantepe’nin kazı çalışmaları sürüyor. 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Karahantepe’deki kazı çalışmalarını inceledi.  

Karahantepe’deki kazı çalışmaları hakkında Karul’dan bilgi alan Vali Ayhan, ““Valilik olarak, 9 #kazı için ilk aşamada 10 Milyon ₺’lik destek sunduk. İhtiyaçlara binaen desteklerimizi sürdüreceğiz. #Kültür, #sanat ve daha birçok açıdan bu kazılar bizim için çok kıymetli.” İfadelerine yer verdi. 

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yar aldı:

“Göbeklitepe’mizin dünyada uyandırdığı hayranlık sürerken, 12 bin yıllık tarihiyle #Karahantepe’nin kazı çalışmaları da Prof. Dr. Necmi Karul’un başkanlığında sürdürülüyor.
Valimiz Salih Ayhan , Karahantepe’deki kazı çalışmalarını inceledi.
Karahantepe’deki kazıların durumu hakkında Sn. Karul’dan bilgi alan Vali Ayhan: “Valilik olarak, 9 #kazı için ilk aşamada 10 Milyon ₺’lik destek sunduk. İhtiyaçlara binaen desteklerimizi sürdüreceğiz. #Kültür, #sanat ve daha birçok açıdan bu kazılar bizim için çok kıymetli.”
 

şanlıurfa göbeklitepe karahantepe kültür sanat tarih