Vekil Aydınlık: Urfa afet bölgesi ilan edilmeli

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Şanlıurfa'nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Şanlıurfa’nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Nisan ve mayıs aylarında dolu sağanak ve fırtınadan dolayı yaşanan sel felaketi nedeniyle ekili araziler ve bahçeler büyük zarar gördü. Yaşanan zararın boyutunun büyük olduğu ve kentin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğine dikkat çeken Vekil Aziz Aydınlık, “Çiftçinin bitip tükendiği ortadayken iktidar tarafından hala tek bir adım atılmıyor” dedi.

Şanlıurfa’nın ailen afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Vekil Aziz Aydınlık, şunları söyledi: 

 “Urfalı çiftçinin, üreticinin hali!. Çiftçinin bitip tükendiği ortadayken iktidar tarafından hala tek bir adım atılmıyor. AFET Bölgesi ilan edilmiyor ve çiftçiye sahip çıkmıyorsa çiftçi sandıkta bunun hesabını sormalı!
Bugün sağanak yağış, dolu ve sel bölgemizde birçok noktayı vurdu. Altını çizerek AFET BÖLGESİ ilan edilmesi gerektiğini bir kez daha söylüyorum. Rabbim, çiftçimizin yardımcısı olsun, büyük geçmiş olsun.”