Vekil Dilan Kunt Ayan: Bu çocukları ölüme terk etmeyin!

TAKİP ET

Yeşil Sol Partisi Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait (DSİ) sulama kanallarında yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekmek için Haliliye ilçesinden geçen sulama kanalı önünde açıklama yaptı.

Yeşil Sol Partisi Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait (DSİ) sulama kanallarında yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekmek için Haliliye ilçesinden geçen sulama kanalı önünde açıklama yaptı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinden geçen DSİ sulama kanalının önünde bir açıklama yapan Yeşil Sol Partisi Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, kanalların etrafında herhangi bir önlemin alınmamasına tepki göstererek çocukların boğulmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

DSİ kanalının etrafında tel örgü dahi olmadığına dikkat çeken Vekil Dilan Kunt Ayan, şunları dile getirdi:

“AKP/MHP iktidarı, Ankara’da birbirinizi ağırlamaktan vazgeçin,gelin burda halkın sorunlarını giderin. Urfa’da suda boğulma sebebiyle yaşamını yitirenlerin % 67’si bu sulama kanallarında gerçekleşmiş. Yaz ayları geliyor bu kanallarda ölümlerin yaşanmaması için gerekli önlemleri alın,yönetemediğiniz belediyeleri denetleyin. Yitip giden canların sorumluluğu sizin üzerinizdedir.”
 

dilan kunt ayan ysp dsi sulamakanali bogulma vakasi