Vekil Dilan Kunt Ayan'dan köylüye müdahaleye sert tepki

TAKİP ET

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, sabah saatlerinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlara jandarma müdahalesini sert bir dille eleştirdi.

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, sabah saatlerinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlara jandarma müdahalesini sert bir dille eleştirdi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve DEDAŞ'ın haksız yere elektrik kestiğini iddia eden vatandaşlar, yol kapatarak eylem yaptı. Olay yerine gelen jandarmanın uyarılarını dinlemeyen vatandaşlar, eylemini sürdürünce gazlı müdahale geldi.

Jandarmanın müdahalesine olay yerinden tepki gösteren Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, hükümeti eleştirdi.

Viranşehir'de elektrik protestosuna gazlı müdahale

Burada bir açıklama yapan vekil Yayan şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Viranşehir'de yine sabahın erken saatlerinde köylüler DEDAŞ zulmü ile uyandı. Buna tepki göstermek için bir araya gelen köylülere her zamanki gibi en iyi bildikleri, tek yaptıkları şey olan gazlarla mermilerle saldırmak oldu. Bu insanlar bu topraklarda tarım dışında ne yapsınlar?, hayvancılık dışında hangi işle uğraşsınlar?.

Ekonomiyi zaten alt üst ettiniz. Bu insanları açlığa mahkum ettiniz geldik burada insanların içine gözaltı yapılıyor Bu insanlar haklarını arıyorlar bu insanların geçim kaynakları bundan başka bir şey değil"

Müdahale sırasında çekildiği iddia edilen bazı fotoğraflar paylaşan vekil Dilan Kunt Ayan, "Viranşehir’de DEDAŞ protestolarında darp edilerek gözaltına alınan çiftçilere kolluk tarafından insanlık dışı işkence ve kötü muamele yapılmıştır. 

Görüntülerdeki işkence izleri açık delil ve savcılara çağrımızdır. Yetkililer bu suçun failleriyle ilgili derhal gerekeni yapmalıdır. Biz, gözaltındaki çiftçilerin yanındayız, hastane işlemleri ve ardından ifade işlemlerini takip edeceğiz. DEDAŞ zulmünü, haksız gözaltıları ve işkenceleri kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

dilan kunt ayan jandarma dedas elektrik kesinti viransehir