Vekil Dusak duyurdu: Cavsak ve Karakoyun deresinde yeni gelişme!

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa'da iki önemli taşkın koruma inşaatı projesine dair sözleşmelerin imzalandığını duyurdu. 

ŞANLIURFA- AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa'da iki önemli taşkın koruma inşaatı projesine dair sözleşmelerin imzalandığını duyurdu. 

Cavsak ve Karakoyun Deresi çalışmalarına 1 Ocak (2024) tarihinde başlanacağını belirten Dusak, “Bu projenin ihale bedeli 704.315.000 TL olarak belirlenmiş olup; 15.050 metre uzunluğunda betonarme duvar, 45 menfez, 10 çelik yaya köprüsü ve 1 taşkın geciktirme amacıyla sel kapanı inşa edilecektir” dedi. 

Taşkın dereler için ihalenin yapıldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa'da iki önemli taşkın koruma inşaatı projesine dair sözleşmeler imzalanmıştır. 

İlkinde, "Şanlıurfa-Merkez Cavsak Deresi ve Yan Kolları 1. Kısım" adı verilen taşkın koruma inşaatı, 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacaktır. Bu projenin ihale bedeli 704.315.000 TL olarak belirlenmiş olup; 15.050 metre uzunluğunda betonarme duvar, 45 menfez, 10 çelik yaya köprüsü ve 1 taşkın geciktirme amacıyla sel kapanı inşa edilecektir.

İkinci proje, "Şanlıurfa-Merkez Karakoyun Deresi ve Yan Kolları 1. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı" adını taşımakta ve aynı başlangıç tarihlerine sahiptir. Bu projenin ihale bedeli 892.047.000 TL'dir. Proje kapsamında; 14.050 metre betonarme duvar, 28 menfez, 20 yaya geçiş köprüsü, 12 rüsubat tutma amaçlı tersip bendi ve 2 sel kapanı yapılması planlanmaktadır. Şehrimize hayırlı olsun!”

Ne olmuştu?

Şanlıurfa’da 15 Mart’a yaşanan sel felaketinde birçok ev, iş yeri ve dereleri su altında bıraktı. Meydana gelen sel felaketinde 17 kişi hayatını kaybetmişti. 

şanlıurfa sel dere sel felaketi cavsak ders şanlıurfa sel sel felaketi cavsak deresi karakoyun deresi