Vekil İbrahim Halil Yıldız'dan suikast açıklaması

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast girişimi emniyet tarafından engellendi. Yaşanan gelişme sonrası Vekil Yıldız'da bir açıklama geldi.

ŞANLIURFA - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast girişimi emniyet tarafından engellendi. Yaşanan gelişme sonrası Vekil Yıldız’da bir açıklama geldi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan 2 teröristi nokta operasyonlar ile kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.
Yakalanarak emniyete götürülen Suriye uyruklu M.M ile M.M.İ, ifadelerinde, terör örgütü

PKK/YPG'nin sözde Ayn El Arap bölge sorumlusunun, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast talimatı verdiğini söyledi. Sorguları tamamlanan teröristler sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay sonrası bir açıklama yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, şunları söyledi:

"Türkiye’ye geliyor, örgüt buna para gönderiyor. Tabi istihbarat çok iyi bir çalışma yapıyor. 3 kişiyi de yakalıyor. Daha öncede suikast planı oldu. 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında birkaç defa oldu. Örgüt bazı aileler üzerinden bu tür suikastlar yapmaya çalışıyor. Suruç’ta onlar için çok önemli, her seçim Ak Parti’nin oyu artıyordu. 

Tabi buda onları rahatsız ediyordu. Çünkü Ak Parti’nin oyu arttıkça insanlar HDP ve PKK’dan uzaklaşıyordu. Ciddi manada onları rahatsız ediyordu. Beni tehdit ediyorlardı. İşte öldüreceğiz seni şeklinden, ben de bildiğim yoldan gidiyorum. Vatana millette hizmet etmeye çalışıyorum."
 

ibrahim halil yıldız pkk suructa silahli saldiri suruc haberleri sanliurfa haberleri ak parti