Vekil Sürücü, cezaevinde yaşanan sorunları meclise taşıdı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa milletvekili Ayşe Sürücü, Afyon Karahisar T Tipi 1 No'lu Cezaevinde yaşananları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.  

HDP Şanlıurfa milletvekili Ayşe Sürücü, Afyon Karahisar T Tipi 1 No’lu Cezaevinde yaşananları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.  

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, TBMM’ye  Afyon Karahisar T Tipi 1 No’lu Cezaevinde mahpuslara yönelik hak ihlallerine ilişkin önerge sundu.

HDP’li vekil Sürücü’nün TBMM’ye sunduğu önergede şu ifadeler yer aldı:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞtarafından Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

Ayşe SÜRÜCÜ
Şanlıurfa Milletvekili

Afyon Karahisar T Tipi 1 No’lu Cezaevinde mahpuslara yönelik çok ciddi hak ihlalleri olduğuna dair bilgiler mahpus aileleri tarafından tarafıma iletilmiştir. Siyasi mahpuslara zorla ayakta sayımın dayatıldığı, soğukta bekletildiği, fiziksel saldırıya varan saldırıların gerçekleştiği belirtilmektedir. Cezaevi yönetimi ve gardiyanlar tarafından sık sık tehdit edilen ve hakaretlere maruz kalan mahpuslar can güvenliklerinden tedirgin olmaktadır. Kitap ve mektup haklarının keyfi olarak engellendiği, keyfi uygulamalarla cezalar verildiği belirtilmektedir. Mahpus aileleri de durumdan kaynaklı kaygı duymakta, var olan sorunlara ve şiddete dair bir an önce çözüm bulunmasını beklemektedirler.

Bu bağlamda;

1- Afyon Karahisar T Tipi 1 No’lu Cezaevinde yaşananlar Bakanlığın bilgisi dahilinde midir?
2- Afyon Karahisar T Tipi 1 No’lu Cezaevinde en son ne zaman Bakanlık tarafından bir denetim gerçekleşmiştir? Denetimin sonuçları nelerdir?
3- Afyon Karahisar T Tipi 1 No’lu Cezaevinde uygulanan sistematik psikolojik ve fiziksel şiddete dair Cezaevi yönetimine açılmış bir soruşturma mevcut mudur?
4- Afyon Karahisar T Tipi 1 No’lu Cezaevinde hayata geçirilen keyfi uygulamaların son bulması için Bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mıdır?
 

son dakika siyaset hdp konya cezaevi TBMM afyon karahisar atşe sürücü milletvekili afyon karahisar şanlıurfa cezaevi TBMM siyaset hdp