Vekil Sürücü: Dayanışma Yemeğinde konuştu

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa İl Örgütü'nün verdiği dayanışma yemeğinde konuşan HDP'li Ayşe Sürücü, HDP'nin bütün baskılara rağmen bitirilemegeceğini söyledi.

HDP Şanlıurfa İl Örgütü'nün verdiği dayanışma yemeğinde konuşan HDP'li Ayşe Sürücü, HDP'nin bütün baskılara rağmen bitirilemegeceğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha İl Örgütü, bir Düğün Salonu'nda "HDP'liyiz her yerdeyiz" şiarıyla dayanışma yemeği etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.

Düğün salonunun her yerine "Roboskîyi unutma" pankartı asılırken, kurum kuruluş temsilcileri ve yüzlerce kişi katıldı.

'HDP BİTMEYECEK'

Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan HDP şanlıurfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış, bugünün aynı zamanda Roboskî katliamının yıldönümü olduğuna dikkat çekerek, "Bu katliamı lanetliyoruz, kınıyoruz" dedi.

AK Parti ve MHP'nin her defasında HDP'yi bitirme yemini içtiğini söyleyen Ahmet Atış," HDP buradadır, HDP bitmeyecek. Bedeli ne olursa olsun bu faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ROBOSKİ KATLİAMI UNUTULMADI

Ardından söz alan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Roboskî'de yaşamını yitiren 34 kişiyi andı. 

Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) dönük operasyonları kabul etmediklerini belirten Vekil Sürücü, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. 

Vekil Sürücü, "Bu saldırılar arttıkça biz daha çok güçleniyoruz. Buraya gelişiniz bizler için önemlidir. Bu faşist, tekçi sisteme karşı ancak dayanışma ve örgütlenmeyle mücadele edebiliriz" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta mecliste yapılan bütçe görüşmelerine de değinen Vekil Sürücü, bütçenin halka değil de savaşa harcandığını belirtti.  

Bu ülkeye savaş ile huzur gelmeyeceğini söyleyen Sürücü," Savaşın son bulması için herşeyden önce Kürt sorununun çözülmesi, barışın gerçekleştirilmesi gerekiyor. Kürt sorununun çözülmesinin muhatabı ise Sayın Abdullah Öcalan'dır" dedi.

KADINA DÖNÜK SALDIRILARA DİKKAT ÇEKTİ 

Kadınlara dönük saldırılara da değinen Sürücü, iktidarın kadınlardan korktuğu için sürekli saldırdığını belirtti. 

TJA aktivistlerinin geçtiğimiz haftalarda tutuklandığını hatırlatan Vekil Sürücü," Onlar kadınların bu halka öncülük etmesini istemiyor. Biz de kadınlar olarak buna karşı mücadelemizi sokaklarda büyüteceğiz. Bizler sokaklarda, meydanlarda olacağız. Ne kadar kumpas davaları açılırsa açılsın HDP sokaklarda olacaktır " diye konuştu.

Roboski urfada roboski anmasi ayse surucu HDP