Viranşehir'de çocuklar yazın tadını böyle yaşıyor

TAKİP ET

Viranşehir Belediyesi'nin açtığı yaz spor okulları, çocukların ilgi odağı haline geldi. Uzman eğitmenler nezaretinde yüzme öğrenen çocuklar, yaz tatilinin keyfini havuzda yaşıyor.

Viranşehir Belediyesi tarafından başlatılan Yaz Spor Okulları kapsamında çocuklar yüzme öğreniyor.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Yaz Spor Okulları kapsamında açılan yüzme kursları başladı. Viranşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde başlatılan kurslar ile çocuklar, profesyonel hocalar eşliğinde yüzme öğreniyor. Kız ve erkek çocuklar için yaş aralıklarına göre günde 3 seans halinde yürütülen yüzme kurslarında, çocuklara temel yüzme eğitimi veriliyor. Çocuklara yüzmenin temel kuralları öğretirken, suda panik yaşamamaları için yapılması gerekenler aktarılıyor. Bir hayli eğlenceli geçen kurslarda çocukların bir ay içerisinde yüzme öğrenerek mezun olması planlanıyor. 

Yaz tatilini Belediye bünyesindeki kurslara gelerek değerlendireceklerini ifade eden çocuklar, Viranşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Salih Ekinci’ye teşekkür etti.

Boğulma vakalarının önüne geçiliyor 

Spor Kompleksi’nde Yüzme Eğitmeni olarak görev yapan Ömer Öztemel, Viranşehir Belediyesi bünyesindeki havuzlar sayesinde gençlerin artık tehlikeli olan sulama kanallarına gitmediğini belirtti. 

Gençlerin Viranşehir Belediyesi bünyesindeki havuzlara ilgi gösterdiğini belirten Öztemel, “Belediyemizin havuzları var, burada yüzme kursları da veriyoruz. Bu sayede ilçemizde yaşanabilecek boğulma vakalarının da önüne geçmiş oluyoruz. Bizlere verilen destekten dolayı Viranşehir Belediye Başkanımız Sayın Salih Ekinci’ye teşekkür ediyoruz” dedi.