Viranşehir'de mantar hasadı

TAKİP ET

GAP İdari Başkanlığı ve Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığı'nca desteklenen Viranşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi ve Viranşehir Tarım Lisesi tarafından uygulanan Kültür ve İstiridye Mantarı Projesinin ilk hasadı yapıldı.

Mantar atölyesinde incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, kültür mantarının ilk hasadını yaptı. Mantar yetiştiriciliğinin ilçede yaygınlaştırılması amacıyla örnek bir proje uygulandığını dile getiren Dereci, “GAP İdaresi Başkanlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından desteklenen proje ile 3 adet atölye kurduk. Atölyeler hem kültür hem de istiridye mantarı yetiştiriciliğine uygun hazırlandı. Şuan 2 atölyemizde kültür mantarı yetiştiriciliği başarı ile gerçekleştirildi. Desteklerinden ötürü GAP İdaresi Başkanlığı yetkililerine ve Ziraat Odası Başkanlığımıza, gayretlerinden ötürü de okul yönetimimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programa İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İŞKUR İlçe Müdürü Bilgin Öztunç, Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal, Tarım Lisesi Müdürü Nedim Özkan, okul idaresi ve öğretmenler katıldı.