Vitaminler kilo kaybını teşvik edebilir ve metabolizmayı hızlandırabilir mi?

TAKİP ET

Günlük diyetinize bir vitamin eklemenin kilo hedefinize ulaşmanıza yardımcı olup olmayacağını merak ettiniz mi? Kilo kontrolü için en sık kullanılan vitamin ve besinlerden bazılarını tartışacağız ve gerçekte ne kadar iyi çalıştıklarına bakacağız. Bu makale, kilo kaybı ve metabolizma için en etkili vitaminlerden bazılarını gözden geçirecektir.

Günlük diyetinize bir vitamin eklemenin kilo hedefinize ulaşmanıza yardımcı olup olmayacağını merak ettiniz mi? Kilo kontrolü için en sık kullanılan vitamin ve besinlerden bazılarını tartışacağız ve gerçekte ne kadar iyi çalıştıklarına bakacağız. Bu makale, kilo kaybı ve metabolizma için en etkili vitaminlerden bazılarını gözden geçirecektir.

Önemli çıkarımlar:

Vitamin ve besin eksiklikleri, kilo sorunlarına doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunabilecek metabolik hızı ve enerjiyi olumsuz etkileyebilir.

Bazı vitaminler ve D Vitamini, B12, magnezyum ve demir gibi diğer besinler, bu besinlerin seviyeleri düşükse, bazı kişilerin kilo vermesine yardımcı olabilir. Bununla birlikte, diyet ve egzersiz hala en önemli faktörlerdir.

Bir vitamin eksikliğinden şüpheleniyorsanız, bazı vitaminleri aşırı kullanmak tehlikeli olabileceğinden önce doktorunuzla konuşun.

Vitaminler gerçekten kilo vermeye yardımcı olabilir mi?

Vücudunuzun sorunsuz çalışması için yeterli vitamin, mineral ve diğer besin maddelerine ihtiyacı vardır. Bazı besinlerde eksiklik varsa, metabolizmanızı etkileyebilir. Vitamin alımınızı artırmak, beslenme ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, kilo kaybı muhtemelen yalnızca rutininize bir vitamin veya besin eklemekle gerçekleşmeyecektir. Kalori alımı, kilonuzu etkileyen en önemli faktördür. Vücudunuzun enerji için ihtiyaç duyduğundan daha az kalori alarak kilo vermek için kalori eksikliğiniz olması gerekir. Bir eksikliği gidermek için bir vitamin almak, bazı kişilerin kalorileri daha etkili bir şekilde yakmasına yardımcı olabilirken, diyet ve egzersiz rutinleri kilo vermek için gereklidir.

Sağlıklı beslenmenin obeziteye etkisi

Vitaminler kilo vermeye nasıl yardımcı olur?

Vitaminlerin metabolizmanızı etkileyebilecek çeşitli işlevleri vardır. Örneğin, birçok B vitamini gıdadan enerji üretimine katılır. Kadınlarda kilo kaybı için kullanılan vitaminler dahil olmak üzere diğerleri, vücudunuzun metabolizmanızı etkileyen belirli hormonların üretimini ve salınımını etkilediğini iddia eder.

Kilo kaybı için yaygın olarak pazarlanan diğer besin takviyelerinin kullanımını tartışmak da önemlidir. Örneğin, demir ve magnezyum gibi mineraller, vitaminlere benzer eksiklikleri olan kişilere yardımcı olarak kilo vermeye yardımcı olabilir. "Yağ yakıcılar" gibi diğer takviyeler, metabolik hızınızı geçici olarak artırdığını iddia etse de, burada araştırmalar daha çeşitlidir.

Kilo kaybı ve metabolizma için vitaminler

Bazı insanlar bu vitaminleri ve mineralleri aldıktan sonra metabolik sağlıklarını iyileştirebilir. Bunları rutininize eklemeden önce, ihtiyacınız olduğundan emin olmak için sağlık uzmanınızla görüşün.

Kilo kaybı için kırmızı ışık tedavisi etkili midir?

B vitamini kompleksi

B Vitaminleri, gıdayı enerjiye çevirerek enerji üretimi ve metabolizması için gerekli olan birkaç temel besin maddesi grubudur. Bazı B vitaminleri de iştahınızı etkileyebilir. Bu nedenle, B vitamini eksiklikleri genellikle kilo alımı ve obezite ile ilişkilendirilir. B12 vitamini, enerjinizi ve metabolizmanızı doğrudan etkileyebileceği için özellikle önemlidir.

D vitamini

"Güneş ışığı vitamini" olarak da bilinen D vitamini, kilo vermede rol oynayabilir. Araştırmacılar, D vitamini eksiklikleri ve obezite arasındaki bağlantıları inceliyorlar. Bununla birlikte, D vitamininin çeşitli hormonların gelişiminde yer aldığını biliyoruz, bu da bir açıklama sunabilir. Örneğin, D vitamini eksiklikleri genellikle kadınların erkek cinsiyet hormonları ürettiği polikistik over sendromu (PCOS) ile bağlantılıdır. Bu nedenle, yalnızca PKOS'lu ve D vitamini eksikliği olan kadınlar takviyeye başladıktan sonra sonuçları görebilir, ancak bu sonuçlar kişiden kişiye büyük ölçüde değişir.

Son olarak, D vitamini eksiklikleri genellikle dolaylı olarak kilo alımına yol açabilen yorgunluk ve depresyon gibi enerji ve ruh hali ile ilgili durumlarla bağlantılıdır.

Sosyal medyada büyük tehike! Sextortion

Demir, kırmızı kan hücreleri oluşturmak için gerekli bir mineraldir. Demir eksikliği ile kan hücreleri düzgün bir şekilde oluşamaz veya kaslarınıza verimli bir şekilde oksijen taşıyamaz. Bu duruma anemi denir ve dolaylı olarak istenmeyen kilo alımına katkıda bulunan yorgunluk ve halsizliğe yol açabilir.

Demir, temel metabolizma hormonlarını üreten tiroidiniz için de gereklidir. Son olarak, bazı araştırmacılar, demir eksikliklerinin, genellikle obezite ile ilişkilendirilen uygunsuz bir bağışıklık sistemi tepkisi olan kronik iltihaplanma ile bağlantılı olabileceğini de bulmuşlardır.

Kadınlarda demir eksikliği riski daha fazla olduğundan demir, enerji ve kilo kaybı için en iyi kadın vitaminlerinden biridir. Bununla birlikte, çok fazla demirin olumsuz yan etkileri olabileceğinden, ihtiyacınız olduğundan emin olmak için önce doktorunuzla konuşmalısınız.

Magnezyum

Mineral magnezyum, metabolizma ve enerji için gerekli olanlar da dahil olmak üzere vücudunuzdaki hemen hemen her hücrede rol oynar. Bu nedenle, bir magnezyum eksikliği metabolizma hızınıza zarar verebilir. Bir çalışma, düşük magnezyum seviyelerine sahip obez katılımcılarda magnezyum takviyesinin daha iyi metabolik profillere ve kan basıncı okumalarına yol açtığını buldu. Magnezyum bir elektrolittir, bu nedenle magnezyum eksiklikleri kas kramplarına da yol açabilir.

Yeşil çay özü

Yeşil çay, kateşinler ve kafein dahil olmak üzere kilo yönetimine yardımcı olabilecek birkaç güçlü besin ve bileşen içerir. Epigallocatechin gallate (EGCG) olarak bilinen yeşil çay kateşinleri, yeşil çay yapraklarında bulunan güçlü anti-inflamatuar bileşiklerdir.

Seks daha uzun ömür sağlar mı?

Bu arada, kafein metabolizmanıza geçici bir destek verebilir. Bununla birlikte, ciddi karaciğer hasarına neden oldukları bilindiğinden (sıklıkla kilo kaybı için pazarlanan) yüksek dozda yeşil çay özü almaktan kaçınmalısınız. Sağlık yararları için düzenli olarak yeşil çay için ve yeşil çay özünden kaçının.

Resveratrol

Resveratrol, üzüm kabukları, kara meyveler, kakao, kızılcık ve hatta yer fıstığı içindeki güçlü bitki bazlı bileşiktir. Bu bileşik, insülin direnci, vücut ağırlığı ve vücut yağındaki gelişmelerle ilişkilendirilmiştir.

Tiroid vitaminleri kilo kaybına katkıda bulunabilir mi?

Tiroidiniz, metabolizmayı doğrudan etkileyen çeşitli metabolik hormonlar veya kimyasal haberciler salgılar. Sonuç olarak, az aktif tiroidi olan bireyler daha yavaş metabolizmaya sahip olma eğilimindedir ve genellikle sağlıklı bir kiloyu korumakta zorluk çekerler.

Bununla birlikte, kilo vermek için pazarlanan tiroid vitaminlerini kullanmadan önce, tiroidinizin yetersiz çalıştığından şüpheleniyorsanız, doktorunuzla konuşmalısınız. Yeterli miktarda vitamin ve mineral kaynağı sağlıklı tiroid aktivitesini destekleyebilirken, hipotiroidizm için onaylanmış tek tedavi hormon tedavisi replasmanıdır. Bu vitaminleri aşırı dozda almak da mümkündür.

Kilo vermenin yanı sıra neden vitamin almalısınız?

Vitaminler sağlık için gereklidir ve bir eksikliğin çeşitli etkileri olabilir. Bazı vitamin eksikliği belirtileri şunlardır:

Düşük enerji seviyeleri

Yorgunluk ve depresyon

Zayıf bağışıklık sağlığı

Kuru cilt

baş ağrısı

zayıflık

Vitamin ve mineralleri aşırı dozda alabileceğinizi not etmek önemlidir. Bu semptomlar oldukça genelleştirilebilir ve kesin olarak belirlenmesi zor olabilir. Bu nedenle, diyetinize vitamin veya diğer mineralleri eklemeyi düşünüyorsanız, önce varsa hangi vitaminlere ihtiyacınız olduğunu belirlemek için kayıtlı bir diyetisyen veya doktorla görüşmelisiniz.

Önceden var olan bir vitamin eksikliği metabolizmanızı etkiliyorsa, bir vitamin almak kilo vermenize yardımcı olabilir. Bununla birlikte, tek başına vitamin almanın kilo vermede etkili olduğunu gösteren yeterli kanıt yoktur. Kilo verme yeteneğinizi etkileyen bir sağlık durumunuz yoksa, diyet ve egzersiz kilo kaybı için en önemli iki faktördür.

B12 vitamini neye iyi gelir?

B12 vitamini, vücudunuzda oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olması açısından önemlidir. Ek olarak, metabolizmanızda ve vücudunuzun yiyecekleri enerji için nasıl kullandığında da rol oynar.

Kilo kaybı için en iyi vitamin hangisidir?

D vitaminleri ve B kompleksi vitaminleri, daha önce bir eksikliğiniz varsa kilo vermenize yardımcı olabilir. Bununla birlikte, tek başına vitaminler muhtemelen kilo vermenize yardımcı olmaz, bu nedenle en iyi sonuçlar için bunları uygun diyet ve egzersiz rejimi ile eşleştirmek önemlidir.

Düşük B12'nin belirtileri nelerdir?

Düşük B12 Vitamininin bazı belirtileri arasında bitkinlik/yorgunluk, baş ağrıları, halsizlik, nefes darlığı ve/veya görme sorunları yer alır. B12 eksiklikleri özellikle vegan ve vejeteryanlar arasında yaygındır.

vitamin haplari vitamin ilaclari ve kilo kaybi vitaminlerin kiloya etkisi