WhatsApp'ın 5 yeni özelliği yolda

TAKİP ET

Birçok yeni özellik ile güncelleme yapan WhatsApp, 2023'e de hızlı başladı. Anlık mesajlaşma hizmeti için 5 özellik üzerinde çalışmaya başlandığı duyuruldu.

BİLİM VE TEKNOLOJİ - Birçok yeni özellik ile güncelleme yapan WhatsApp, 2023'e de hızlı başladı. Anlık mesajlaşma hizmeti için 5 özellik üzerinde çalışmaya başlandığı duyuruldu.

Piyasaya ilk çıktığı günden bu yana sürekli kendini geliştirerek güncelleyen WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması haline geldi. Bambaşka bir uygulama haline gelen WhatsApp, uygulaması yeni güncellemeler ile kendini geliştirmeye devam ediyor.
2023'te de kullanıcılara ulaşacak yepyeni özellikler ile hazırlığını sürdüren WhatsApp, 5 yeni özelliği test ediyor.

İşte WhatsApp tarafından geliştirilen o 5 yeni özellik:

Resimlerden metin kopyalama

WhatsApp, şu anda bu özelliği iOS için test ediyor. WhatsApp yerleşik olarak bu özelliği alacak. Kullanıcılar WhatsApp'ta herhangi bir resmin içinden metni alıp kopyalayabilecek.

Fotoğraf veya video iletirken başlık ekleme

Kullanıcılar uygulamada iletmek istediği bir fotoğraf veya videoya başlık ekleyemiyor. Bu özellik de  beta aşamasında test edilmeye başladı. Artık yeni güncelleme sayesinde yönlendirmek istediğiniz bir içeriğe başlık ekleyebileceksiniz. Ayrıca altyazıyı kaldırma seçeneğine de sahip olacağınızı belirtmekte fayda var.

Sohbet geçmişini Google Drive olmadan Android telefona taşıma

WhatsApp'ın önemli eksiklerinden biri de mesaj yedekleme. Şu anda kullanıcılar mevcut uygulamada Drive ile yedekleme yaparken, Android kullanıcıları bu yıl içinde gelecek güncelleme sayesinde sohbet geçmişlerini direkt olarak başka bir cihaza taşıyabilecek. Ancak bu özelliğin detayları henüz netlik kazanmadı.

Sesli durum güncellemeleri

Buna göre kullanıcılar, 24 saat boyunca görülebilecek 'Sesli Durum' paylaşabilecek. Durum sekmesinde yer alan mikrofon sayesinde bunu gerçekleştirmek mümkün olacak.

Proxy aracılığıyla bağlanma

Meta, bu sınırlamayı ortadan kaldıracak bir özelliği test etmeye başladı ve neredeyse hazır hale de geldi. Kullanıcılar yeni güncellemeyle Proxy seçeneğinden bağlantı seçeneğini değiştirecek başka bir ülkenin sunucusuna bağlanıp uygulamayı kullanmaya devam edebilecek.
 

bilim ve teknoloji teknoloji haberleri WhatsApp Proxy Sesli durum güncellemesi Resimlerden metin kopyalama