Windows 11 entegrasyonu, kullanıcı deneyimlerinde yeni bir çağın işaretlerini veriyor

TAKİP ET

1980'lerde IBM'e katıldığımda, sonunda ilk CRM uygulamalarından biri haline gelen uygulamayı yaratmama yardım etme görevini bana verdiler. Çoğu zaman olduğu gibi, MIS (şimdiki adı IT) ile çalışmak zorunda kaldım ve sonuç korkunçtu.

1980'lerde IBM'e katıldığımda, sonunda ilk CRM uygulamalarından biri haline gelen uygulamayı yaratmama yardım etme görevini bana verdiler. Çoğu zaman olduğu gibi, MIS (şimdiki adı IT) ile çalışmak zorunda kaldım ve sonuç korkunçtu. Birçok yinelenen manuel görevi otomatikleştirerek işleri kolaylaştıran uygulama yerine, daha fazla emek gerektiriyordu, kullanımı inanılmaz derecede can sıkıcıydı ve benim istediğimi sandığım şey ile MIS'in sunduğu şey arasında bir kopukluk sergiliyordu.

Bu deneyim alışılmadık bir deneyim değildi çünkü kod yazabilmeme rağmen MIS çalışanları işi anlamadı. Uygulamayı oluşturma açısından işlerini şüphesiz kolaylaştıran, ancak kullanıcıların şaşırtıcı bir şekilde süreçle çok az ilgisi olduğu için bu, kullanıcıların işini çok daha zorlaştıran bir boşlukta kararlar alma eğilimindeydiler.

AI, kullanıcıları kademeli olarak programcılara dönüştürerek bunu değiştirmek üzere. Microsoft, artan yapay zeka yeteneğini Windows, Office ve Microsoft Store'a yerleştirme çabalarıyla bunun ön saflarında yer almaktadır.

Microsoft AI'nin işbirliğine ve kullanıcı deneyimlerine nasıl fayda sağlayacağını keşfedelim ve Haftanın Ürünü ile kapatalım: Dell'in Alienware biriminden şimdiye kadar gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyen yeni bir kulaklık seti.

Kötü Geliştirici Şakası

Bir Facebook gönderisinde şöyle bir şey yazıyordu: "Kullanıcılara AI'larla kodlama yapma yeteneği vermek, kullanıcıların sonunda ne istediklerini ifade etmeleri gerektiği anlamına gelir, böylece işleriniz güvende olur."

Bunun anlamı, kullanıcıların genellikle ne istediklerini bilmemeleriydi, bu nedenle onlara doğrudan AI ile yaratma yeteneği vermenin sonu kötü olacak. Bununla birlikte, hem benim deneyimim hem de bu şaka, programcıların ve kullanıcıların birbirleriyle işbirliği yapma konusunda eğitimsiz olmaları sorununun altını çiziyor.

Altta yatan sorunun bir kısmı, programcıların tipik olarak iş operasyonlarına ve operasyon çalışanlarının kodlamaya çok az ilgi duymalarıdır. Her iki taraf da genellikle diğerinin nüanslarını öğrenmek istemediğinden, bu durum bazı çok memnun olmayan kullanıcılara ve çok hüsrana uğramış programcılara yol açabilir.
Yapay zeka bu sorunu aşma yeteneğine sahiptir çünkü ilerledikçe, doğal olarak kullanıcı hakkında bilgi edinmeye çalışacak ve zaman içinde kullanıcının istemesi gerekene daha yakın bir sonuç sunabilecektir.

"Yapmalı" diyorum çünkü benim deneyimime göre, genellikle bir uygulama oluştururken karşılaşılan sorunlardan biri, kullanıcının ne istediğini tam olarak düşünmemiş olmasıdır. Ancak taslak uygulamayı gördükten sonra, istediklerinin sahip olduklarına hiç benzemediğini anlayacaklar.

AI, bir kişiliğe sahip olmamakla bu sorunun üstesinden gelir, bu nedenle sinirlenmez, sinirlenmez veya hüsrana uğramaz. Yineleme yoluyla öğrenir ve karşılanmayan kullanıcı ihtiyaçlarını kapatmaya yaklaşmak için sonsuz yinelemeye isteklidir.

Ancak kullanıcıların ve programcıların yine de araçla ilgili yeterliliklerini geliştirmeleri gerekecektir. Aksi takdirde, kullanıcının ne istediğini ve özellikle de ne istemediğini yeni uygulamada tam olarak ifade edememesi nedeniyle ortaya çıkan sonsuz yinelemelerden muhtemelen hüsrana uğrayacaklardır.

Windows 11 Temeli

Microsoft, üretken yapay zekayı Windows'a yerleştirerek, kullanıcıların daha iyi sonuçlar almak için üretken yapay zeka ile nasıl çalışacaklarını öğrenecekleri bir zorlama işlevi trendi yaratır. Yapay zekanın bu ihtiyaçları anlamak için geçmesi gereken can sıkıcı yinelemelerin sayısını azaltmak için ihtiyaçlarını tam olarak ifade etmeyi öğrenmeleri gerekecek ve en önemlisi, kullanıcıların istediklerini anlamak ve iletmek için gereken becerileri geliştirmeleri gerekecek.

Bu tür şeylerle ilgili bazı karışık sonuçlar elde ettik. Boole mantığı, internetin aramaları hassaslaştırmak için kullandığı şeydir. Boole mantığını öğrenenler, öğrenmeyenlere göre istedikleri sonuçları çok daha hızlı elde edebildiklerini gördüler. Yine de, web'deki Boole mantığı kullanıcılarına tam olarak boyun eğmiyoruz, zayıf halkanın daha verimli olmak için gereken becerileri öğrenmeyi reddeden kullanıcılar olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte, AI ile arasındaki fark, AI'nın belirli bir kullanıcıyı neyin benzersiz kıldığını öğrenerek ve bilgi ve deneyim boşluğunu kapatmaya çalışarak boşluğu kapatmaya yardımcı olabilmesidir. Statik olan Boole mantığının aksine, yapay zeka, kullanıcı için çok daha kişiselleştirilmiş bir arayüz haline gelecek ve kullanıcının benzersiz bir yapay zeka iletişim beceri setine sahip olma ihtiyacını önemli ölçüde azaltacaktır.

Yapay zekalarla nasıl daha iyi çalışacaklarını öğrenmek için çaba harcayan kullanıcılar bir avantaja sahip olacak ve yapay zekanın işletim sisteminde olacağı düşünüldüğünde, pratik yapmak için pek çok fırsat elde edecekler.

Microsoft, kullanımı kolaylaştırmak, uygulamaları bulmayı kolaylaştırmak, geliştiricilerin bu uygulamaları Windows Mağazası aracılığıyla sunmasını kolaylaştırmak için yapay zekayı Windows 11 platformunda harmanlıyor ve yapay zekayı işletim sisteminin ve kullanıcı deneyiminin her yönüyle giderek daha fazla harmanlıyor.

AI'yı Windows'un tüm yönlerine agresif bir şekilde yerleştirme hamlesi, zaman içinde kullanıcı deneyimini önemli ölçüde değiştirecektir. Nasıl bir komut satırı arayüzü ile başlayıp ardından bir grafik kullanıcı arayüzüne (GUI) geçtik ve şimdi bir AI arayüzüne geçiyoruz, her hareket üretkenliği artırmalı, kullanıcı hayal kırıklığını azaltmalı ve geliştirme sürecini ilgili uygulamalara yaklaştırmalıdır. yardımcı olmaları gerekiyordu.


Bu teknolojinin evriminin en başındayız, bu nedenle olgunlaştıkça artan sancılar bekleyin. Bununla birlikte, bu, kullanıcıları avantajlardan yararlanmak için yeni beceriler edinmeye zorlayan geleneksel teknoloji yaklaşımından ilk önemli ayrılışı işaret ediyor. Şimdi, kullanıcılarla nasıl çalışılacağını öğrenecek ve bu dinamiği etkili bir şekilde tersine çevirecek, çok daha ilginç ve umarız çok daha az sinir bozucu bir sonuç elde edecek yapay zeka sistemleri geliştiriyoruz.

Yapay zekayla ilgili pek çok endişe olsa da şimdilik Microsoft'un bu hamleleri çok az risk taşıyor ancak üretkenlik ve kullanıcı memnuniyetinde önemli iyileştirmeler vaat ediyor.

Haftanın Teknoloji Ürünü

Alienware ürünleri ucuz değil, bu yüzden Dell bana AW920H kulaklık setini üç modlu kablosuz kulaklıklar için çok makul bir fiyata 179,99 $'a gönderdiğinde (bunları 159 $ gibi düşük bir fiyata buldum), ilgimi çekti çünkü aldığım kulaklıkların çoğu bu sınıf 250 $ + aralığında fiyatlandırılır.

Bunlar Dolby Atmos kulaklıklardır, böylece sanal surround ses elde edersiniz, USB-C hızlı şarj cihazı kullanılarak 15 dakikada 6 saate kadar şarj edilebilen 55 saate kadar pil ömrüne ve Dell'in Alienware Aurora ile tutarlı bir kimliğine sahiptirler. R13 Oyun masaüstü. Bir mini telefon kablosuyla birlikte gelirler, böylece bunları uçakta veya Bluetooth'u desteklemeyen bir cihazınız varsa kullanabilirsiniz.

Harika özelliklerden biri, bir Alienware masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız varsa, kulaklıklardaki LED'lerin renklerini bilgisayarınızdaki LED'lerle senkronize edecek olmasıdır. Bu fiyat sınıfındaki çoğu kulaklıkta olduğu gibi, hem gelen seste hem de mikrofonda aktif yapay zeka gürültü engelleme özelliğine sahiptir (Yapabildiğim zaman Discord'u kullanma eğilimindeyim ve oyun sesleri ses akışına karıştığında can sıkıcı olabiliyor).

Hala bir uçakta başarılı bir şekilde oyun oynamanın bir yolunu bulamadım. Uçak Wi-Fi'sinde genellikle yeterli bant genişliği yoktur ve küçük uçak masasında oyun bilgisayarı ve fare bir yana, tek başına bir oyun bilgisayarı için yeterli alan yoktur - ve oynadığım çoğu şey Bir oyun kumandasıyla iyi çalışmıyor. Ancak Dell, CES'te bunu eninde sonunda düzeltebilecek bir oyun denetleyicisi prototipi sergiledi.

Dell Alienware Tri-Mode AW920H kulaklıklar, yaptıkları iş için çok uygun ve öncelikle oyun oynamaya odaklanmış olsalar da, film ve müzik için de iyi olmalılar ve benim Haftanın Ürünüm.

windows windows 11 dell alienware Microsoft yapay zeka