Yanmaz'dan ağır eleştiri: Elektriklerin kesilmediği gün yok

TAKİP ET

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Abdurrahman Kırıkçı'nın GES Projesi ile ilgili açıklamasını eleştirdi. Sadece çiftçilerin elektrik sorunu yaşamadığını hatırlatan Yanmaz, kentte sık sık elektrik kesintileri yaşandığını belirterek 'Bunlar da mı birey olarak hepsi GES Projesine girsin. Bu bir akıl tutulmasıdır' dedi.

Yanmaz, gündeme dair açıklamalarda bulunmak üzere düzenlediği basın toplantısında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın, çiftçilerin DEDAŞ sorununu çözmeye yönelik açıklamasını eleştirdi. Kentte sadece çiftçilerin elektrik kesintileriyle ilgili sorun yaşamadığını hatırlatan Yanmaz, şunları söyledi:

“Bir torba yasa ile çıkaracaksın, onu yürürlüğe koyacaksın, ondan sonra hayata geçireceksin. Peki bu süreç içerisinde, 21’nci yüzyılda, Türkiye’nin 8’nci büyükşehiri olmuş bir ilde bu insanlar karanlıkta mı kalacak? Sen sadece çiftçiyi hedefleyerek söylüyorsun. Urfa’nın köylerinde elektrik kesilmeyen Allah’ın bir günü yok. Her gün elektrik kesiliyor. Bazen yarım saat, bazen 15 dakika, bazen de günlerce elektrik kesiliyor. Karaköprü ilçemizde elektrikler kesiliyor. Bunlar da mı birey olarak hepsi GES Projesine girsin. Bu bir akıl tutulmasıdır.”