Yanmaz'dan Şanlıurfa'daki doğa katliamına sert tepki

TAKİP ET

Şanlıurfa Ceylanpınar'daki doğa katliamına bir tepki de Saadet Partisinden geldi. İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, büyükşehir belediyesine ait arazide kesilen ağaçlar için tepkisini 'Her şeyi özelleştiriyorlar, katlediyorlar' sözleriyle dile getirdi.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, gündemi değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında Ceylanpınar’daki doğa katliamına değinen Yanmaz, ağaçların kesilmesine çok sert tepki gösterdi.

YANMAZ: ÖZEL SEKTÖRE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ

Şanlıurfa’nın orman açısından en sonlarda olan illerden biri olduğuna dikkat çeken Yanmaz, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Her şeyi özelleştiriyorlar, katlediyorlar. Bu ağaçların hepsi katledilip, özel sektörün bir GES firmasına peşkeş çekilmiş. Zaten Ceylanpınar çöl alanına giren bir bölge. O bölgede siz ormana benzer bir alan yetiştirmişsiniz, o ağaçlar da katledilerek maalesef özel sektörün GES projesine tahsis edilmiş. Bunu kim yapmış, nasıl yapmış? Sorumluların bunun hesabını vermesi gerekir. Kimsenin yaptığının yanına kar kalmaması gerekir ki, bir daha hiç kimse bu tür şeylere tevessül etmesin.”

Ceylanpınar’da Ekim 2020’de ağaçları kesildiği arazinin büyükşehir belediyesine ait olduğunu Ajans Balıklıgöl ortaya çıkardı.