Yanmaz: Emine Şenyaşar benim kahramanımdır

TAKİP ET

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, 'Emine Şenyaşar benim kahramanımdır' dedi.

Basın mensuplarına hitap eden Niyazi Yanmaz,  Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye eleştirilerde bulunarak, “Ülke ekonomik kriz içerisinde inim inim inliyor. Sayın bakanımız, Türkiye Cumhuriyeti Devletine gelmiş, esasında şu anda aslında büyük bir dram oyuncusu, milletin anasını ağlattı. Dulun yetimin fakirin adeta anasını ağlattı.

Vizyona bakanı sundular

Her defasında gözümün içine bakın ışıltıyı görürsünüz. Yüreğime bakın elektriği alırsınız, biz bu işi yapacağız.  20 yıldır bunun arkasındakiler bu ülkeyi yönetiyorlar. Şimdi vizyona  bu bakanı bu hemşerimizi sunmuşlar.   Bu hemşerimiz de bizi adeta laga luga ile oyalıyor. Ve ben inanıyorum ki sayın bakana Türkiye’de hiçbir Allah’ın kulu inanmıyor” dedi.

Şanlıurfa'nın kırsal ilçelerinde yaşanan sorunlar olduğunu söyleyen Başkan Niyazi Yanmaz, ilçelerin başta içme suyu ve işsizlik olmak üzere birçok sorunla boğuşutunu söyledi.

Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ın sessiz bir kahraman olduğunu söyleyen Niyazi Yanmaz, şunları dile getirdi:

“Burada çok tarihi bir anı açıklamak, çok öz bir şey söylemek istiyorum. Bu gün yaşadığımız zaman diliminde Urfa’da iki kadın kahraman var. Bunlar benim kahramanım. Ben inanıyorum ki size söylediğimde Urfalılar da bunu duyduklarında ülkede kim duyarsa gerçekten bunlar kahramandır diyecektir. Birincisi Emine Şenyaşar, eşi vefat etti.  Öldürüldü. Oğulları hunharca katledildi. Bu kadın bir hapiste. Beş yıldır… Soğuk sıcak kar kış demeden adliyenin önünde bekliyor. Ben adalet istiyorum diyor.

‘Kahramanlık ödülü vereceğiz’

Şimdi size soruyorum bu zulme göz yumarsak buna ses çıkarmazsak  Urfa’ya yağmur yağar mı bereket gelir mi?.  Bir zulme karşı susacak mıyız?. Bu anamızı dünya duydu. Sevgili kardeşlerim bu zulüm bu topraklarda işleniyor. Biz bunun için başkasına zulüm edilsin istemiyoruz adalet tesis edilsin. Biz bunu istiyoruz. Bu kadın gerçekten sessiz bir kahraman bu kadın benim kahramanımdır. Biz Urfa’da belediyeyi alırsak Emine Şenyaşar annemize de geçmişe dönük kahramanlık ödülü vereceğiz” diye konuştu.

‘Diğer kahramanım Fatoş Karakeçili’

Bir diğer kahramanının da Fatoş Karakeçili olduğunu söyleyen Yanmaz, “Mümtaz ve nezih bir ailenin kızıdır. Bu kız cağız girişimci ruhuyla ticarete atılıyor. Ekonomik krizlerden dolayı Allah isyan eden faizcilerine bulaşıyor. Bu kızcağız bu şehirde bu belanın kalkması için mücadele ediyor. Bütün platformlarda diyor ki ‘Ey Urfalılar bugün bana yarın başkasına olacak. Bunlardan kurtulmamız lazım’ diyor. Buradan mülki amirlere sesleniyorum” şeklinde konuştu.