Yapay zekanın eğitime etkisi nasıl oluyor

TAKİP ET

Microsoft, üretken yapay zekayı Windows 11'e koyduğunu duyurdu, ancak bu teknolojiye erişimin getireceği değişikliklerin henüz en başındayız. Bazı işler kolaylaşacak, bazıları daha değerli olacak ve birçoğunun modası geçecek.

Üretken yapay zeka haberleri, kitapları, TV'yi, filmleri ve eğitimi nasıl değiştirecek?
Microsoft, üretken yapay zekayı Windows 11'e koyduğunu duyurdu, ancak bu teknolojiye erişimin getireceği değişikliklerin henüz en başındayız.

Bazı işler kolaylaşacak, bazıları daha değerli olacak ve birçoğunun modası geçecek. Yaşamak için ne yaparsanız yapın, yapay zekanın, özellikle üretken yapay zekanın hem yaptığınız işi hem de nasıl yaptığınızı önemli ölçüde etkileme olasılığı yüksektir.

Bunun gibi değişiklikler muazzam fırsatlar ve büyük tehditler yaratır. Bu teknolojiye çok erken veya çok geç geçişle ilgili riskler olacaktır. Bilgisayarların ortaya çıkması gibi, üretken yapay zeka da bir güç çarpanıdır, yani onu etkin bir şekilde kullanmayı bilenler artan bir değere sahip olacak ve bilmeyenler rekabet edemeyecek.

Üretken yapay zekanın akışıyla önemli ölçüde değiştirilecek, bazıları potansiyel olarak daha kötüye gidecek beş alana bakalım. Ardından, Haftanın Ürünü ile kapatacağız: piyasaya çıkan kablosuz yayın gücüne sahip ilk gerçek kablosuz güvenlik kamerası.

2023 için teknoloji sektörü trendleri ve öngörüleri


İlk olarak, üretici yapay zeka haber makaleleri yazabilir, ancak bunu erişebildiği bilgileri kullanarak yapacaktır. Profesyonel haber muhabirlerinin sayısı azaldıkça, vatandaş kaynaklı içerik göreceli olarak artacaktır ve bu içeriğin zaman içinde nispeten güvenilmez olduğu kanıtlanmıştır.

AI, olaylara tanık olmak için henüz sahaya çıkamıyor; sadece başkalarının gözlemlediklerini yorumlar veya tekrarlar. Bir hikayeyi toparlamak veya okumayı kolaylaştırmak için en iyi kullanılan bir araçtır, ancak aynı zamanda hikayeler de yaratabilir ve ikinci sayının bir sorun haline geldiği yer burasıdır. Bunun algoritmik olarak ele alınabileceğine inanıyorum, ancak motivasyon doğruluk değil de gelir ise, bazılarının zaten rahatsız edici olduğunu iddia edeceği eğilim daha da kötüleşebilir.

Haberle ilgili ikinci konu, AI'nın Gazetecilikte giderek daha önemli bir role sahip olacağıdır. Bununla birlikte, AI muhtemelen site trafiğine öncelik verecek ve kullanıcıları memnun etmeye çalışacaktır, tıpkı sosyal medyadaki yayınlarınızın ilginizi çekecek şekilde değiştirildiğini gördüğünüz gibi. Bilmeniz gereken hikayeler, yerini daha çok keyif aldığınız hikayelere bırakabilir, çünkü yapay zeka sizi mutlu etme girişiminde, bu hikayelerin geçerliliğinden bağımsız olarak mutluluğu beslemek için hikayeler yaratır.

Adil olmak gerekirse, insanların görmek istemediği içeriğe sahip olan hiçbir haber kuruluşu hayatta kalamaz. Ancak, bu pivotun kullanıcıları gerçeklikten giderek daha fazla ayırmadığından emin olmak zor olacaktır. Lance Elliott'un 2016 tarihli bir kitabında önerildiği gibi, çıkarlarınızın her zaman korunmasını sağlamak için düzeltme bir "Yapay Zeka Koruyucu Melek" olabilir. Yapay Zeka Koruyucu Melek fikri, düşmanca yapay zekanın ortaya çıkma olasılığına karşı koruma sağlamak için daha geniş bir şekilde önerilmiştir.

Kızılkoyun'da panel düzenlenecek


Üretken yapay zekanın kitap yazabileceğini gördük. Bu kitapların çok fazla gözetim olmadan kötü olduğunu da biliyoruz.

Yine de karakterleri tanımlamanız, dünyayı inşa etmeniz ve ardından yarattığınız karakterlerin o dünyada gezinmesi için bir yol oluşturmanız ve böylece okuyucunun ilgisini çekmesi gerekiyor. Şimdi, okuyucu bu son kısmı yapabilirdi. Örneğin, Harry Potter dünyasında nasıl hayatta kalacağınız veya John Wick'in o dünyada nasıl etkileşime girebileceği hakkında maceralar içeren bir kitap okusanız ilginç olmaz mıydı?

Gelecekte, yazarlar dünyaları ve karakterleri tanımlayabilir, onları tamamen detaylandırabilir ve ardından, daha sonra yeniden satabileceğiniz veya kişisel olarak keyfini çıkarabileceğiniz benzersiz bir hikaye yaratmak için bu dünyalara ve karakterlere erişim satın alacaksınız.

Sonucu yeniden satarsanız, bazı gelir paylaşımı yönlerinin üzerinde çalışılması gerekir. Yine de, çoğumuz muhtemelen kişisel olarak keyif alacağımız veya yakın arkadaşlarımızla paylaşacağımız içerikler oluşturarak tam lisanslama ihtiyacını azaltır ve sonuçtan para kazanırız.

Örneğin, şu anda karakterlerin zamanla seviye atladığı ve atanan görevlerde ilerlediği bir video oyunu evreninde yazılmış LitRPG kitaplarına bağımlıyım. Bu kitaplar yinelemelidir ve çoğu zaman bir yazar, bir diziyi tamamlamadan veya ben ondan vazgeçmeye hazır olmadan önce yazmayı bırakır.

Şanlıurfa bilim merkezinde hummalı çalışmalar

Üretken yapay zeka ile, kitabın sevmediğim kısımlarını değiştirmek ve sevdiğim kısımlarını geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda başka türlü var olmayacak devam filmleri de yaratabilirim; bu, yazar ölürse ve doğru yapılırsa yardımcı olur. Yine de ayrıcalık için yazara veya mirasına ödeme yapardım.

Şu anda, bazı yayınlar zaten üretken AI içeriğiyle boğulmuş durumda. Bu, başlangıçtaki sıkıntılı noktalardan biri olsa da, bu yazılı eserlerin kalitesini güvence altına almak artık çok daha zor bir görev haline geliyor.

Sürecin senaryo kısmı, yukarıda açıklanan kitap konseptini takip eder, ancak daha sonra, filmi detaylandırmak ve nispeten yüksek kaliteli, animasyonlu bir ara ürün oluşturmak için deepfakes ve Nvidia'nın Omniverse gibi teknolojilere dönebilirsiniz. nihai olmak ve diğerleri için sonucun kalitesini garanti altına almak için başka bir adım olabilir.

Bu teknoloji olgunlaştıkça, senaryodan doğrudan nihai ürüne geçme beceriniz gelişecektir. Birkaç dolara kapsamlı özel efektlere sahip yüksek kaliteli filmler oluşturma yeteneği de önemli ölçüde artacaktır. Akışla, Amazon gibi bir hizmet, tam olarak görmek istediğiniz filmi istediğiniz zaman oluşturmak için bir abonelik veya ücret talep edebilir.

Artık devam filmleri için bir veya iki yıl beklemek yok. Aynı hikayeden bıkana kadar yılın her gecesi bir devam filmi çekebilirsiniz. Bugünkü YouTube içeriği gibi, başkalarının bir ücret karşılığında izleyebileceği kendi dizinize sahip olabilirsiniz ve doğru yapılırsa prodüksiyonun tüm bölümleri için gelir paylaşımı söz konusu olabilir.

Asıl mesele sinema salonlarıyla ilgili. Etkileşimli olmadıkça ve grubun bireyleri eylemin kontrolünü ele almadıkça, bu özelleştirilmiş deneyimi büyük bir gruba nasıl sunacağınız açık değildir. Sonuç, tarama yoluyla tekrar dağıtılabilecek yeni içerik olacak ve sonucu görmek isteyip istemediklerini diğer kullanıcılara bırakacaktır.

Bilim ve teknolojinin güneşi Şanlıurfa'dan doğuyor

Oyuncular, görünümlerini lisanslayacak ve çeşitli karakterler için, kullanıcıların bireysel kullanım için akışlı yapımlarına bir ücret karşılığında yerleştirecekleri oyunculuk şablonları oluşturacaktı. Aynı zamanda, tiyatrolarda ön ödemeli oyunculardan oluşan bir grup ve seyircilerin en sevdikleri karakterlerle etkileşim kurabilecekleri ve hatta muhtemelen onlara rehberlik edebilecekleri, onları yerleştirmek için daha tanımlanmış bir alan olabilir.

İlginç bir yönü, eminim ki hepimiz sinema salonlarında oturmuş, bir oyuncunun ne yapması ya da yapmaması gerektiği konusunda seslerini yükseltmişizdir. Bu bağlamda, ekrandaki sanal aktör bu sesli yorumlara tepki gösterebildi. “Üçüncü sıradaki beyaz elbiseli hanımefendi biraz susabilir mi? Düşünmekte zorlanıyorum!" veya “Tanrıya şükür beni o odaya girmemem konusunda uyardın. Ölecektim! vesaire.

AI, izleyici katılımını önemli ölçüde artırabilir ve bir tiyatro deneyimini şimdi olduğundan çok daha sosyal hale getirebilir. Doğru, bu aynı zamanda yanlış yapılırsa sinir bozucu olabilir, ancak tiyatro deneyimini daha sosyal bir etkinliğe dönüştürmek, tiyatrolara gitmeyi şu an olduğundan çok daha eğlenceli hale getirebilir. Hiç "Rocky Horror Picture Show" etkinliğinde bulundunuz mu? Onlar çok eğlenceli.

Genel olarak iyi öğrenemiyoruz. Bazılarımız yaparak, bazılarımız gösterilerek öğrenir ve bazılarımız en iyi şekilde güvendikleri insanlardan öğrenir - ve bu, farklılıklarımızın kapsamlı bir listesi değildir.

Üretken yapay zeka ve bir çocuğun en iyi nasıl öğrendiğini belirlemeye yönelik bazı ilk çalışmalarla, bir kurs bu gereksinimlere göre tanımlanabilir. Birinin ebeveyni şeklini alabilen sanal bir tiyatro, çocuğun en iyi nasıl öğrendiğine göre optimize edilmiş özelleştirilmiş bir sınıf sağlayabilir.

Öğretim, bire çoktan bire bire döner ve her çocuk, onlarla birlikte eve gidip ev ödevlerine sanal olarak yardımcı olabilecek yapay zekadan kişisel ilgi görür. Yapay zeka, öğrencinin gerekli materyali anlamasını sağlamak için yaklaşımını dinamik olarak değiştirebildiğinden, bu, evden öğrenenler için büyük bir gelişme olacaktır. Yapay zeka bir makine olduğu için kötüye kullanma, ön yargı, önyargı ve yeterli gözetim eksikliği risklerinin büyük ölçüde üstesinden gelinir.

2022 yılının öne çıkan teknoloji ürünleri

Hedefler, sadece eğitim sürecini tamamlamaktan bilgiyi aktarmaya kadar değişecektir. Okullar, çoğunlukla yüceltilmiş bebek bakıcıları olmaktansa, yeniden eğitim yerlerine dönüşebilir. Okumayı sevmeyenler, üst sınıf videolar ve işlenmiş içeriğin bir karışımını kullanarak ders materyalinin yapay zeka tarafından oluşturulmuş temsillerini alabilirler.
Yapay zeka sürekli olarak öğrencinin davranışını meşgul ettiğinden, öğrenci negatif bölgeye dönmeye başlarsa, dışa vurma ve depresyon gibi sorunlar daha agresif bir şekilde ele alınabilir ve hızla işaretlenebilir. Yine de gözetime ihtiyacınız olacak, ancak öğretmen süreci sağlamak için orada olacak ve sistemin amaçlandığı gibi çalıştığına dair güvence sağlamak kadar çok şey öğretmeye ihtiyaç duymayacaktır.

Ders materyali gerektiği kadar uzun veya kısa olabilir. Bir öğrenci hızla ilerlerse, müfredat bu hızlı ilerlemeyi destekleyecektir. Öğrenci mücadele ediyorsa, kurs yavaşlar ve öğrencinin performansını artırmak için başka kaynaklar getirir.
Üretken yapay zeka, bir dereceye kadar etrafımızdakilerin çoğunu değiştirecek. Başlangıçta en önemli değişikliği yazılı içerik görecek, ardından kısa biçimli video içeriği ve son olarak ticari TV ve film yapımları gelecek. Yazılı değişikliklerin nispeten hızlı olması ve film, TV ve eğitimdeki ilerlemelerin daha sonra gerçekleşmesiyle, bunun çoğu önümüzdeki on yıl içinde gerçekleşmelidir.

Bu geçişin sonunda, muhtemelen 2030'ların ortalarında, içeriği nasıl oluşturduğumuz ve tükettiğimiz önemli ölçüde değişmiş olacak. Çok daha özelleştirilmiş ve kişisel olacak ve ilgili medyanın tüketicisi, nihai ürüne önemli bir yön sağlayacaktır.

Şüphesiz biraz zaman alacak sorunlu kısımlardan biri de tüm bunların gerçekleşmesi için ilgili materyalin lisanslanmasıdır. Yürürlükte sağlam bir lisanslama programımız yoksa, bu yeni yapay zeka dünyasının öğelerini oluşturmak için ihtiyaç duyacağımız yaratıcı türler, muhtemelen ödeme yapılmadığı için programdan çıkacak ve sonucun kalitesini önemli ölçüde düşürecektir.

Bunu doğru yapmanın kritik yolu, içerik oluşturucuları bir bütün halinde tutan bir gelir modeli sağlamaktır.

yapay zeka yapay zekanin egitime etkisi