Yaralı Kerkenez Kuşu tedavi altına alındı

TAKİP ET

Şanlıurfa genelinde doğal yaşam alanlarının gelişmesiyle birlikte vatandaşlar da sahipleniyor.

Şanlıurfa’da duyarlı vatandaşlar doğal yaşama sahip çıkmaya devam ediyor. Şanlıurfa genelinde doğal yaşam alanlarının gelişmesiyle birlikte vatandaşlar da sahipleniyor. Havaların ısınmasıyla birlikte bitkin düşen ya da yaralanan hayvanlara sahip çıkan vatandaşlar DKMP ile adeta ortak çalışır vaziyete geldi.

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Şanlıurfa’da Adnan Cevheri adlı vatandaş tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan Kerkenez kuşu tedavi altına alındı. Yaralı kuşu bulan Adnan Cevheri, kuşu DKMP Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek’e teslim etti.

Yaralı ve bitkin düşmüş halde bulunan Kerkenez kuşu, tedavi edildikten sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

KERKENEZ KUŞU NEDİR?

Kerkenez kuşu, doğangiller familyasına ait bir Kuş türüdür. Bu kuş türü oldukça çevik bir görüntüye sahiptir. Ayrıca kerkenezlerin havada asılabilme özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikten dolayı kerkenez kuşunun ön plana çıktığı görülmektedir.

KERKENEZ KUŞU NEYLE BESLENİR?

Kerkenez kuşu yırtıcı bir kuştur ve ufak bir doğan türüdür. Köstebek, fare, böcek ve küçük kuşlar ile beslenebilmektedir. Avını yakaladıktan sonra yavaşça tüketmeye başlarlar. Yakalayabildiği av sayısı oldukça çoktur. Bu yüzden kerkenez kuşu beslenme konusunda hiçbir sıkıntı yaşamaz.

KERKENEZ KUŞU NEREDE YAŞAR?

Kerkenez kuşu birçok alanda kolayca yaşayabilir. Bu yüzden yaşam alanı olarak çok sayıda bölge kerkenezler için bir yuva olabilmektedir. Dağlar, ormanlar, vadiler, deniz kıyıları ve birçok şehirde kerkenezin varlığı bulunmaktadır.