Yaralı Kulaklı Orman Baykuşu tedaviye alındı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan yavru Kulaklı Orman Baykuşu, tedavi altına alındı.

Şanlıurfa’da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan yavru Kulaklı Orman Baykuşu, tedavi altına alındı.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaralı halde Kulaklı Orman Baykuş yavrusu bulan vatandaş, yavrunun yaralı olduğunu görünce durumu Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Birecik Şefliğine haber verdi. 

Olay yerine giden ekipler, yaralı yavru Kulaklı Orman Baykuş’u teslim aldı. Ekipler, Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürdü. Yaralı yavru, tedavi edilip yeteri olgunluğa eriştikten sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

Kulaklı Orman Baykuşu hakkında

Kulaklı orman baykuşu (Asio otus), baykuşgiller (Strigidae) familyasından büyük, dimdik duran ve gece gezen bir baykuş türü.

Istrahat halinde toparlak görünür, ancak uyarı halinde gergin, ince ve dimdik durur. Uyarı halinde iken kulak tüylerini dikleştirir ve koyu turuncu gözlerinin üstündeki siyah beyaz yüz deseniyle bir ‘V’ oluşturur. Oldukça benekli ve çizgilidir, alt tarafı kır baykuşundan daha koyudur. Kanatlarda kır baykuşundakine benzer el bileği lekesi vardır, primerleri daha parlak turuncu-kirli sarıdır ve beyaz firar hattı yoktur. Gür, inlemeye benzeyen ve kısa bir ötüşü vardır.
 

baykus baykus yavrusu kulakli orman baykusu