Yasakların kalkmasından sonra Şanlıurfa'da ilk toplantı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilk İl Hıfzısıhha Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı normalleşme kararları doğrultusunda yapılacak düzenlemeler görüşüldü. Vali Abdullah Erin, tedbir kararlarının daha sıkı bir şekilde devam edeceğini belirterek, vatandaşlara rehavete kapılmamaları çağrısında bulundu.

Koronavirüs salgınında düşük riskli iller arasında yer alan Şanlıurfa’da hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kalkmasının ardından İl Hıfsızıhha Kurulu toplantı yaptı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme kararları doğrultusunda yapılacak düzenlemeler görüşüldü.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, aşılamanın başladığını ve bilim kurulunun önerisi doğrultusunda kentte hedef kitlelerin tamamının aşılanması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Vali Erin, daha önce alınan kararlar doğrultusunda 65 yaş üstü nüfusun tamamının aşılanmasının hedeflendiğini ifade etti.

ŞANLIURFA’DA MÜCADELE ZOR SÜRDÜRÜLÜYOR

Salgınla mücadelenin temel hedefinin toplumsal bağışıklığı güçlendirmek olduğunu vurgulayan Erin, bir yılı aşkın süredir devam eden koronavirüs salgınıyla mücadelede, Şanlıurfa’nın geleneksel alışkanlıkları bakımından mücadelenin zor sürdürüldüğü bir il olduğunu ifade etti. 

VAKA SAYILARI EN ÜST SEVİYELER ÇIKSA DA…

Zorluklara rağmen alınan kararların sahada etkin olarak uygulanması sonucu sağlık sisteminde ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Erin, vaka sayıları birkaç kez en üst seviyeye çıksa da alınan tedbirler sayesinde salgının kontrol altında tutulabilir seviyeye gerilediğini söyledi.

VALİ ERİN: DAHA SIKI DENETLEMEK ZORUNDAYIZ

Alınan yeni kararlarla başta bazı sektörlerin rahatlatılmasının sağlanacağını da ekleyen Vali Erin, şöyle konuştu: “Bu süreci kontrollü şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Alınan tedbir kararlarının uygulanmasını daha sıkı şekilde denetlemek zorundayız. Restaurantlar, kafeler ve okullar dahil olmak üzere toplu yaşamın olduğu her alanda kurallara riayet edilmesi sıkı şekilde kontrol altında tutulacak. Kurallara uymayı gelenek haline getirebilirsek, inşallah 81 il içerisinde vaka sayılarını sıfırlamış, örnek alınacak uygulamaların da ilkini yapmış olacağız.”

TAZİYE VE DÜĞÜN UYARISI

Vatandaşlara tavsiye ve uyarılarda bulunan Erin, özellikle taziye ve düğün gibi toplu etkinliklere karşı duyarlı olunmasını, lokanta ve restoranlardaki risklere karşı tedbirli olunması gerektiğini belirterek, “Tedbiri elden bırakmayacağız” dedi.

Toplantı, İl Hıfzıssıhha Kurulunun alacağı tedbir kararlarının belirlenmesi ile normalleşme sürecinde kurum kuruluşların salgın denetiminde alacağı görev ve sorumlulukların görüşülmesinin ardından sona erdi.