Yeniden Refah'ın adayı Hanif Düzme'den bomba iddialar!

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Hilvan Belediye Başkan Adayı Hanif Düzme, Hilvan TV ve Ajans Balıklıgöl mikrofonlarına konuştu. Hilvan ilçesinin yetiştirdiği tecrübeli siyasetçilerinden olan Hanif Düzme, Hilvan'ın sorunları, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hanif Düzme, Hilvan'ın gelişmesi ve ileriye daha sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için Yeniden Refah Partisi'nin ahlaklı belediyecilik siyasetine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Hilvan Belediye Başkan Adayı Hanif Düzme, Hilvan TV ve Ajans Balıklıgöl mikrofonlarına konuştu. Hilvan ilçesinin yetiştirdiği tecrübeli siyasetçilerinden olan Hanif Düzme, Hilvan’ın sorunları, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hanif Düzme, Hilvan’ın gelişmesi ve ileriye daha sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için Yeniden Refah Partisi’nin ahlaklı belediyecilik siyasetine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Bu süreçte çalışmalarınızın aralıksız bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. İlk etapta bize bu çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Sizin aracılığınızla milletimize buradan sesleniyorum; Bütün Hilvan'ın her mahallesine, her evine, her sokağına selam söylüyorum. Bu idare işidir. Beş yılda bir seçim yapılıyor. Bir kaç adayımız var, diğer partiler de seçime giriyor ama kim geldiğinde neler yapabilecek bunu sorgulamak lazım.

Hilvan kırsalında Hanif Düzme rüzgarı esiyor

‘Biz bu işi bitirmişiz diye düşünüyoruz’ Bizim açımızdan baktığımız zaman seçim süreci iyi gidiyor. Biz milletimizin arasındayız, milletimiz bizimle beraber, inşallah biz bu işi bitirmişiz diye düşünüyoruz. Ama bu demek değil ki; rehavete kapılacağız, çalışacağız. Diğer rakiplerimiz de çalışıyor. Biz inşallah sonucu hep beraber göreceğiz.

Sahada vatandaş ve esnafla sık sık bir araya geliyorsunuz. Size iletilen belli başlı sorunlar var mı? Bu sorunlara ilişkin ne gibi çözüm projeleriniz var?

Sorun olarak baktığınızda Hilvan 1926 yılında ilçe olmuş. İlçemizin durumu bellidir. Eğer yapılan şeyleri söyleyecek olursak; bir kaçını büyükşehir yapmış ortada ilçenin gelişmesi adına herhangi bir çalışma ya da ortaya kona proje yok.Örneğin geçen mezbahanenin açılışı yapıldı. Bu mezbahane 4 yıl önce yapılan bir projedir.

Sanki bu yeni bir hizmetmiş gibi yeniden açılışı yapılıyor. Bu artık kendi kendini kandırmadır, milleti kandıramazlar. Hizmet yok, sorun derseniz ilçemizin alabildiğince büyük sorunları var. Sokaklara giriyorsunuz hallaç pamuğu gibi taşı toprağı üstüne koymuşlar. Biraz ıslandı mı çökmeye başlıyor. arabalar yol gidemiyor. Biz yönetime gelirsek bu konulara el atarak hep beraber çalışacağız.

Hilvan ilçemizde özellikle ciddi bir işsizlik mevcut. Tabi bu sizin görev alanınız değil ama başta mevsimlik tarım işçileri olmak üzere var olan bu sorunun çözümü için siz neler yapacaksınız?

Biz seçilirsek diğer partileri, kaymakamımız ve STK’lar ile birlikte hep beraber toplanacağız. Bu işin takipçisi olacağız. Ben daha önce ilçe başkanı iken o zamanda bu işin takipçisiydim. Bakanımızı devreye koyduk. Herkes ayağa kalktı ve sonuç olarak bir sonuca vardık. Hilvan sulama projesi 2013 yılında başlaması gerekiyordu. 1. 2. ve 3. etap pompaj sulama projesi olarak yapılacaktı. Bunun 1. etabı Hilvan'dı ama biz görevden ayrıldıktan sonra takip edemedik. Ondan sonra bu proje öylece durdu. Bu proje başarılsaydı; çok güzel bir proje olacaktı. 

Hanif Düzme'ye sevgi seli

Buradaki mevsimlik tarım işlerimiz soğana, patatese, fındıka gidiyor. Oradaki hayat şartları yetersiz. Millet perişan oluyor. Öğrencileri okuldan geri kalıyor. 3 ay öğrenci okula gidemiyor. Bir buçuk ay öğrenciler okul başlamadan mevsimlik tarım işçisi olarak diğer illere gitmek zorunda kalıyor. Bu da onların derslerden geri kalmasına sebep oluyor ve bu öğrencilerimiz imtihanlarda diğer öğrenciler ile yarışıyor. Şimdi bu öğrenciler nasıl başarılı olacak?. Birileri ‘tatile falan’ gidiyor falan diyorlar ama desin. Biz kendi milletimizi biliyoruz, biz onların emrindeyiz ve bu işin takipçisi olacağız.

Seçim çalışmaları kapsamında kırsal mahalleleri özellikle sık sık ziyaret ediyorsunuz ziyaret ettiğiniz yerlerde genel olarak gözlemlediğiniz ne gibi sorunlar var? 

Kırsal mahallelerimize baktığımız zaman kuzey, güney, doğu ve batı bölgelerinde genel kanı şu; doğudaki vatandaş diyor ki batıdakine hizmet yapılıyor, güneydeki diyor ki kuzeydeki mahallelere hizmet yapılıyor. Hâlbuki hiçbir yerde bir çalışma yok. Birkaç köye hizmet gitmiş o da %50 beton kilitli parke taşı döşemesi yapılmış. O da sağlıklı yapılmadığı için ortaya bir iş çıkmamış. Yani milleti kandırmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar.

Şu anda gezdiğimiz kırsal mahallelerde bakıyoruz; birer araba kamyon çakıl dökmüşler. 10 tane kamyon kiralamış özel sektörden. Bu arabalarla ha bire kum ve çakıl taşıyor. Madem bu işi yapacaktın, yapabiliyordun niye şimdiye kadar durdun da son 20 güne mi kaldı bu iş. Şimdi kimse buna kanmıyor. Buradan bütün Hilvan halkına sesleniyorum; 15 senedir kandırıldık, bundan sonra kandırılmayalım. Çünkü bu belediyenin asli bir görevidir. Mahallelerin refah seviyesini yükseltmek belediyenin asıl görevidir.

Sık sık vurguluyorsunuz; 'Biz geldiğimizde eşit hizmet ve şeffaf yönetim anlayışı olacak’ diye. Bunu nasıl yapacaksınız?

Geçen dönem aldığımız oy belli tabanımız belli. Sayın Mehmet Kasım Gülpınar'ın buradaki potansiyeli bellidir. Baktığınız zaman masada bu işi bitirmişiz. Biz gelirsek hizmet bakımından öncelikli yerler olacak. Kalabalık yerlerden başlayacağız, bu yerlerden hizmet yapıp merkeze doğru geleceğiz. Şu anda yapılan ve yapılmayan işler var. Biz şuandakilerin yaptığı gibi yapıyormuş gibi görünmeyeceğiz, hizmet edeceğiz.

Başkan Adayı Hanif Düzme'den teşekkür mesajı

Köylümüze, çiftçimize ve milletimize danışarak hep beraber bu işleri yapacağız. Belediyenin ayakta durmasını sağlayan dört ayak var. Bunlardan biri belediye başkanı, belediye çalışanı, encümeni ve partisi… Biz bununla beraber halkı da işin içine katarak çalışacağız. Nerede bir hizmet eksikliği varsa biz onu gidereceğiz. 

‘Nereye ne para harcadığımızı kalem kalem açıklayacağız’ Şeffaflık konusuna gelecek olursak; yapacağımız işleri aylık, 3 aylık, 5 aylık ve yıllık olarak programlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu programda herkesle beraber olacağız. Ne yaptık ne yapacağız şeklinde programımızı ortaya koyacağız ve bu hedeflerimizi hep beraber gerçekleştireceğiz. Yaptığımız işler sonrasında nereye ne para harcadığımızı kalem kalem açıklayacağız. Bunu belediye binasına asarak bütün Hilvan halkına duyuracağız. 

‘Hilvan Belediyesinde kim müdür kim amir belli değil!’

Biz gizli kapaklı işler yapmayacağız. Şu anki belediye başkanımız oradaki memurun dahi haberi olmuyor, adam bir imza atıyor. İmza attı mı mesele kalmıyor. Ne oluyor ne dönüyor, orada kim müdür kim amir hiç belli değil. İşler başka yerde bitiyor.Hilvanlı kardeşlerime buradan sesleniyorum Allahu Teala insanları yaratmış yaptığından mesul olduğu gibi yapmadığından da mesul biz 5 yılda bir seçim yapıyoruz bu seçimde araştırmacı olsunlar gelsinler dolaşsınlar ona göre karar versinler.

Sandık görevlisi noktasında çalışmalarınız ne aşamada?

Bütün sandık görevlileri tamamlandı. Her sandıkta bizim görevlimiz var. Ayriyeten okullarda da bizim okul sorumlusu arkadaşlarımız var. Milletimiz oyunu bize versin ve en kestirme yoldan evine gitsin. O tertemiz oyları koruma hatta diğer partilerin oylarını korumak da bizim işimizdir.

Son olarak neler eklemek istersiniz?

Mevcut Belediye Başkanı bir sürü insanı işe koymuş.  Onlara diyor ki anneni ve babanı getir, bizim seçim büromuz kalabalık olsun. Bu insanları 20 gün önce işe almış. Onlara soruyorum; bu doğru bir şey mi?. 

Bu milleti kandırmaktır. Şimdiye kadar kandırdı. Biz milletimizi uyarıyoruz; millet buna kanmayacaktır. Hilvan halkı dikkat etsin, zaten yapılan işler şimdiye kadar doğru gitmemiş. İllallah bundan kurtulmamız lazım. Biz gelirsek Allah için çalışacağız.
 

yeniden refah hanif duzme hilvan hilvan haberleri roportaj