'Yıkım sırasında aile evde kalıyordu' iddiasının aslı ortaya çıktı

TAKİP ET

CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın, sosyal medyada paylaştığı 'yıkım sırasında bir aile evde kalıyordu' iddiasının aslı ortaya çıktı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın, sosyal medyada paylaştığı ‘yıkım sırasında bir aile evde kalıyordu’ iddiasının aslı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yıkım sırasında bir ailenin binada olduğunu iddia etmişti. Tanal’ın paylaşımı üzerine yıkım alanına giden Ajans Balıklıgöl muhabiri olayın aslını araştırdı. Yıkım ekibiyle ve çevredeki esnaf ile görüşen muhabirin edindiği bilgiye göre, ailenin yıkım sırasında binada olmadığı ve binanın zarar gören duvarından dolayı temizlik için eve girdiği iddia edildi. 

Olay Tanal’ın iddia ettiği gibi değilmiş!

Yıkım ekibinden bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, yıkım sırasında yan binalarda kimsenin kalmasına izin verilmedi. Yıkım ekibi yetkilisi, “Yıkım sırasında binada kimse yoktu. Binada yıkım devam ederken duvarda bir zarar oluştu. Yıkım durduktan sonra evde ikamet eden aile evlerini temizlemek için geldi. Zaten aileye de biz haber verdik. Bu sırada bir video çekilerek milletvekilinin sosyal medyasından paylaşılmış. Olay hiçbir yanıyla gerçeği yansıtmıyor. Duvarda oluşan zarar da bizzat bizim tarafımızdan giderildi.” dedi.

Yıkım alanında büyük tehlike! Çocukların oyun alanı oldu

tanal mahmut tanal deprem yıkım urfa haberleri