YouTube Shorts ile TikTok arasındaki savaş kızışıyor! İşte kazanan

TAKİP ET

YouTube'nin geliştirdiği Shorts özelliği, dünyanın önemli video içerikli sosyal medya devlerinden olan TikTok''u geride bıraktı.

Türkiye’de eleştirilen sosyal medya platformu olan TikTok aylık 1 milyar kullanıcı ile dünyada söz sahibi olmayı başardı. Dünyanın video içerikli sosyal medya platformları arasında zirvedeki yeri tartışılmaz olan YouTube tarafından TikTok’a karşı geliştirilen Shorts, TikTok'u geride bırakmayı başardı.

YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre Shorts, aylık 1,5 milyar izleyici sayısına ulaşmayı başardı. Sosyal medya platformu YouTube, iki yıl önce piyasaya sunulan kısa video özelliği Shorts ile TikTok'a rakip oluşturdu.

Rakip olarak ortaya çıkan Shorts özelliği kısa sürede kendini kanıtlayarak izlenme sayısıyla TikTok’a büyük fark atmayı başardı. YouTube, Shorts özelliğine ilerleyen zamanlarda , uzun biçimli videolar, canlı yayınlar, müzikler ve podcast'ler gibi farklı kategorileri entegre etme çalışmalarını sürdürüyor.

Aylık izlenmesini 1 milyar olarak açıklayan TikTok'u aylık 1,5 milyar izleyiciye ulaşarak geçen YouTube Shorts, gücünü ortaya koydu.

youtube tiktok shorts video sosyal medya