Zafer Partisi cephesinden Mehmet Şimşek'e Dünya Bankası tepkisi

TAKİP ET

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Üyesi, Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Dünya Bankası çıkışına yanıt geldi.

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Üyesi, Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Dünya Bankası çıkışına yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Dünya Bankası’nın Türkiye’ye ilgi gösterdiğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ilk tepki Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Üyesi, Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz’den geldi.

“Dünya Bankası'nın Türkiye'ye olan ilgisini önemli ölçüde artırma kararı, orta vadeli ekonomik programımızın bir başka onayıdır. Banka, önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye'nin kamu ve özel sektörüne sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarmayı planlıyor. Dünya Bankası'nın paha biçilmez ortaklığını ve Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına yönelik güçlü bağlılığını takdir ediyoruz.” diyen Bakan Mehmet Şimşek’e Dünya Bankası’nın sağlayacağı finansmanın nerelere harcanacağını sordu.

Zafer Partisi Beyaz Toros ve Yeşil pankartlarını savundu

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Üyesi, Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Bakan Şimşek’e şunları söyledi:

“Dünya Bankası ve IMF'nin yönetim yapısı ve işleyişi neredeyse aynıdır. Şimdi Dünya Bankasının 35 milyar dolarlık kamu ve özel sektörüne sağladığı finansmanın nerelerde kullanacağını açıklamak gerekiyor.  Dünya Bankası hangi ülkelerin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamış ki, Türkiye'ye katkı sağlasın. Bunlar "dış güç" değil mi?. 

Ayrıca BAE'nin 51 milyar dolarlık yatırım planı nedir?. Hangi sektörlere yatırım yapacak, istihdama katkısı ne olacak. Yoksa swap anlaşması mı yapılacak, hazine borç mu alacak. Türk Milletine ait son varlıklar mı satılacak. Hiç bir şeyin detay açıklaması yok. 

Borç para bularak, borç geri ödemesi yapmak ile var olan ekonomik istikrarsızlığı düzeltemezsiniz. İnşaat sektörü yerine yerli katma değerli üreticiyi koruyun, yerli katma değerli üretimin artırılmasını teşvik edin."
 

zefer partisi mehmet alagoz mehmet simsek dunya bankasi