Birlik Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, sağlık çalışanlarının yıllardır çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekerek, mevcut yetkili sendikalara yönelik sert açıklamalarda bulundu. Kucur, sendikacılığın sadece yetki dönemlerinde değil, yıl boyunca sahada verilmesi gereken bir emek mücadelesi olduğunu söyledi.
“Kreş eksikliği, teşvik ve taban ödemelerinde adaletsizlik, 3600 ek gösterge mağduriyeti gibi başlıklar hâlâ çözülmemiştir. Muayene önceliği ise sadece sözde kalmış, uygulamaya yansımamıştır,” dedi.
“Sendikal Mücadele Yıl Boyunca Emek İster”
Yazılı bir basın açıklaması yapan Kucur, sağlık çalışanlarının sürekli vaatlerle oyalanmasına rağmen somut kazanımlar elde edilemediğini ifade etti. Kucur, “On dört yıldır yetkili konumda bulunan sendikalar sadece yılın bir ayında sahaya iniyor. Bu anlayış, sendikacılığın ruhuna aykırıdır,” dedi.Kucur, sendikal yapının tamamen “sayıya endeksli” ve “göstermelik” hale geldiğini belirterek, çalışanların sorunlarına doğrudan temas edilmeden yapılan faaliyetlerin samimiyetten uzak olduğunu savundu.“Zafer Naraları Gerçekleri Örtbas Edemez”
Toplu sözleşme süreçlerinde dile getirilen “büyük zafer” açıklamalarını da eleştiren Kucur, sağlık ve sosyal hizmet kolunda temel sorunların hala çözümsüz olduğunu vurguladı.“Kreş eksikliği, teşvik ve taban ödemelerinde adaletsizlik, 3600 ek gösterge mağduriyeti gibi başlıklar hâlâ çözülmemiştir. Muayene önceliği ise sadece sözde kalmış, uygulamaya yansımamıştır,” dedi.