İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından son iki haftada 14 il merkezli olarak düzenlenen silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonlarının bilançosunu açıkladı.
Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre operasyonlarda 398 adet ruhsatsız tabanca, 175 adet ruhsatsız av tüfeği ve 32 adet uzun namlulu tüfek ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 202 şüpheli yakalanırken, 4 ayrı kaçak silah imalathanesi de deşifre edildi.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar, İl Jandarma Komutanlıklarınca İstanbul, Antalya, Diyarbakır, Adana, Van, Afyonkarahisar, Zonguldak, İzmir, Hakkari, Çorum, Kocaeli, Rize, Mersin ve Konya’da gerçekleştirildi.
Yerlikaya, yürütülen operasyonlarla hem ruhsatsız silahlarla işlenebilecek suçların önüne geçildiğini hem de çete ve organize suç örgütlerinin silah temin etmesinin engellendiğini belirtti. Silah ve mühimmat kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan tüm birimleri tebrik etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: