Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı kırsal mahallelerde kurt saldırıları son günlerde ciddi şekilde arttı. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle doğal yaşam alanlarında besin bulmakta zorlanan kurtlar, köy yerleşimlerine kadar inmeye başladı.
Edinilen bilgilere göre özellikle gece saatlerinde köylere yaklaşan kurtlar, dışarıda bağlı ya da açıkta kalan hayvanlara saldırıyor. Son olarak köye inen iki kurt, bir köpeği parçalayarak götürdü. Köpeğin cansız bedenini taşıyan kurtlar, çevrede bulunan bir vatandaşın dron kamerasına yansıdı.
Kedi ve Köpeklere Saldırılar Arttı
Köy sakinleri, özellikle sokakta kalan kedi ve köpeklerin hedef alındığını belirtti. Kar kalınlığının artması ve meralarda yiyecek bulamayan kurtların, kolay av olarak gördükleri evcil hayvanlara yöneldiği ifade edildi.
Vatandaşlar, gece saatlerinde dışarı çıkmaya çekindiklerini ve hayvanlarını korumakta zorlandıklarını dile getirdi.
Uzmanlardan Uyarı
Uzmanlar, ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine inmesinin olağan bir durum olduğunu belirterek şu uyarılarda bulunuyor:
- Hayvanlar gece saatlerinde kapalı ve güvenli alanlarda tutulmalı.
- Çöpler ve hayvansal atıklar açıkta bırakılmamalı.
- Tek başına kırsal alanlarda gece dolaşılmamalı.
- Kurt görüldüğünde müdahale edilmeye çalışılmamalı, yetkililere haber verilmeli.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını isterken, özellikle sürü sahipleri ve hayvan besleyen köylüler için riskin devam ettiği belirtiliyor.
Yetkililerin bölgede inceleme başlatması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: