Jeolog, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve Bilim Akademisi üyesi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi Prof.Dr. Naci Görür Adıyaman Çelikhan depremi sonrası önemli bir açıklama yaptı.
Dün Adıyaman Çelikhan ilçesinde meydana gelen ve Gaziantep Malatya Şanlıurfa gibi illerde de hissedilen deprem sonrası önemli ve korkutan bir açıklama geldi.
Beklenen büyük depreme dikkat çeken Görür şunları söyledi:
"Adıyaman Çelikhan depremlerin beklenen büyük depremi tetikleyebileceğini söyleyen profesör Dr Naci Görür şunları söyledi:
Arkadaşlar Çelikhan/Taşdamlar'da 4,5'lik deprem oldu. Elazığ depreminden sonra ben Çelikhan-Erkenek hattı tehlike altına girdi dikkat edilmeli diye sürekli uyarmaya başladım. Bu hat 1893'de 7'nin üzerinde deprem üretmiş. Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir.
Söz konusu hat Elazığ depremi ile kırıldı
Yeni olan deprem Çelikhan-Erkenek fay kolunun doğu ucunda. KAF'ın Sivrice- Pütürge hattı 2020 Elazığ depremi ile kırılmıştı. Ben Elazığ depreminin Çelikhan- Erkenek hattına stres transferi yapmış olabileceğini söylemiştim. Çelikhan- Erkenek ve Maraş Türkoğlu hattı dikkatli olmalı"
Yorumlar
Kalan Karakter: