Afrika’da başlamıştı: Şanlıurfa da tehlikede
Afrika’dan başlayan ve önce Lübnan’da, ardından Suriye’de görülen çekirge istilası giderek yayılıyor. Şanlıurfa sınırına doğru geldikleri belirtilen istila, kuraklıkla mücadele eden çiftçiyi kara kara düşündürüyor.
ÜRÜNLER TEHLİKEDE
İç savaşın sürdüğü Suriye’de tek geçim kaynağı olarak görülen tarım ürünlerinin zarar görmesi bölgedeki çiftçiyi endişelendiriyor. İstilanın Şanlıurfa’ya kadar ulaşma ihtimali sınır bölgelerdeki çiftçileri kara kara düşündürüyor. Yağışların istenen seviyede olmaması nedeniyle kuraklık ile boğuşan çiftçiyi şimdi de ‘istila’ korkusu saldı.
Sınırda görülmesi durumunda tarım müdürlüğüne haber verilmesi konusunda uyarılar yapılıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: