Söz konusu Urfa’ysa görmezden geliyorlar
İktidarı Şanlıurfa’nın sorunlarına çözüm üretememekle eleştiren vekil Aydınlık, “Şanlıurfa merkezinde ve ilçelerinde yaşanan sorunları liste yapmaya çalışsak listenin sonu gelmez; çünkü her soruna her gün bir yenisi daha ekleniyor. İktidar temsilcileri söz konusu Urfa’ysa görmezden geliyorlar; sorumlu olanlar, sorunu çözecek icra makamında oturanlar, iktidardan Urfa’yı temsil edenler görmedim, duymadım, bilmiyorum diyorlar.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle sunduğu önergesinde eleştirilerini sıralayan Aydınlık’ın önergesi şöyle:
“Şanlıurfa’da ne yazık ki kazaların önü alınamıyor ve belli noktalarda yaşanan kazalarda ayda onlarca vatandaşımız hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor. Bu noktalardan biri de Akabe yolu; bu yolda ne yazık ki neredeyse her gün trafik kazası yaşanıyor.
Organize Sanayi Bölgesi, Oto Galericiler Sitesi, Evren Sanayi Sitesi, Gıda Sanayiciler Sitesi ve TOKİ yerleşkesinden yüz binlerce nüfusun kullandığı bu yolda gerekli çalışmaların yapılmadığı her saniye kentimiz ve hemşerilerim için büyük bir kayıptır.
Bununla beraber akabe yoluyla bağlantılı Kuzey Batı Çevre Yolu’nun da tamamlanmamış olması ne yazık ki yoğunluğu ve kaza riskini daha da arttırıyor.
Bu bağlamda;
1) Şanlıurfa şehir merkezinden Evren Sanayi Sitesine giden ve Akabe Yolu olarak bilinen bölgede kazaların önlenmesine dair herhangi bir çalışmanız var mıdır?
2) Şanlıurfa – Gaziantep Yolu’nun Akabe kısmında ilgili bölge müdürlüklerinizin ve ilgili belediyelerin herhangi bir ortak çalışması var mıdır?
3) Bahse konu yolla alakalı planınız nedir?
4) Akabe yolunda 2021 yılı içerisinde 28 Ekim tarihine kadar kaç kaza kayıtlara geçmiş, kaç vatandaşımız bu kazalarda vefat etmiştir?
5) Kuzeybatı Çevre Yolu’nun Ekim 2021 tarihi itibariyle yüzde kaçı tamamlanmıştır?
6) Kuzeybatı Çevre Yolu’nun planlanan bitiş tarihi nedir?”
Yorumlar
Kalan Karakter: