Doktorlar ön izinlerin hastalara zarar verdiğini söyledi

TAKİP ET

Bir Amerikan Tabipler Birliği araştırması, birinci basamak hekimlerinin ve uzmanlarının %33'ünün, önceki sağlık sigortası izinlerinin, bakımları altındaki hastalarda ciddi bir olumsuz olaya yol açtığını bildirdiğini ortaya koydu.

Bir Amerikan Tabipler Birliği araştırması, birinci basamak hekimlerinin ve uzmanlarının %33'ünün, önceki sağlık sigortası izinlerinin, bakımları altındaki hastalarda ciddi bir olumsuz olaya yol açtığını bildirdiğini ortaya koydu.

Sağlık sigortası ön provizyonu (PA), belirli tıbbi tedavileri veya hizmetleri almadan önce bir sağlık sigortası şirketinden onay alınmasıdır. Örneğin, şirketler genellikle pahalı prosedürler veya komplikasyon riski yüksek tedaviler için bir PA'ya ihtiyaç duyar.

Bununla birlikte, Aralık 2022'de Amerikan Tabipler Birliği'nin (AMA) 1.001 doktorla yaptığı bir ankette, doktorların %25'i bir PA'nın hastaların hastaneye yatırılmasına yol açtığını, %19'u bunun müdahale gerektiren hayatı tehdit eden bir olaya yol açtığını ve %9'u şunu söylüyor: PA, bir hastanın kalıcı olarak hasar görmesine veya ölümüne yol açtı.

Dahası, AMA tarafından ankete katılan doktorların %89'u, PA'ların hastalarının klinik sonuçları üzerinde bir şekilde veya önemli bir etkiye sahip olduğunu söylüyor, %80'i PA'ların hastalarının tedaviyi bırakmasına neden olduğunu ve %94'ü PA'ların hastalarını almaktan alıkoyduğunu iddia ediyor. ihtiyaç duydukları bakım.

Sağlık planları, PA protokollerini tasarlarken hakemli, kanıta dayalı çalışmaları kullandıklarını belirtse de, doktorların %31'i PA kriterlerinin nadiren kanıta dayalı olduğunu söylüyor.


"Sağlık planları, kanıta dayalı klinik uygulamalarla çelişen, hayati kaynakları israf eden, kaliteli bakımı tehlikeye atan ve hastalara zarar veren bürokratik ön izin politikalarını uygunsuz bir şekilde dayatmaya devam ediyor."

- AMA Başkanı Jack Resneck Jr., M.D.


Ankete göre, KA'ların hastalar üzerindeki etkisinin yanı sıra, etkisiz tedavilerin aşırı kullanımı, ek ofis ziyaretleri ve acil servis ziyaretleri dahil olmak üzere sağlık kaynaklarının daha fazla kullanılmasına neden oluyorlar.

Sağlık hizmeti sağlayıcıları ve personelinin KA'ları yönetmesi için geçen süre de bir sorundur. Ortalama olarak, sağlık uygulamaları haftada 45 KA tamamlar ve doktorlar ve personeli bu görevler için iki iş günü harcar.

Resneck, "Bizans yetkilendirme kontrolleri sistemi, reform fırsatlarıyla doludur ve AMA, israfı azaltmak, verimliliği artırmak ve hastaları tıbbi olarak gerekli bakımın önündeki engellerden korumak için yasal çözümler konusunda federal ve eyalet yetkilileriyle birlikte çalışmaya devam ediyor" diyor.

Ön izin sorununun yeniden düzenlenmesi, Amerika'nın Doktorları için AMA Kurtarma Planının bir parçasıdır. Plan, PA sürecinde klinik geçerlilik, şeffaflık ve adalet, bakımın sürekliliği, zamanında erişim, idari verimlilik ve alternatifler ile muafiyetleri ele alma ihtiyacını vurgulamaktadır. PA reformuna ek olarak, bu plan Medicare ödemesinde reform yapmayı, tele sağlığı desteklemeyi ve doktor tükenmişliğini azaltmayı önermektedir.

AMA, bu çabalar hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilgili doktorları, işverenleri ve hastaları FixPriorAuth.org'u ziyaret etmeye davet ediyor.

AMA on izinler hasta on izinleri Amerikan Tabipler Birliği