Kabızlık için ilaçsız titreşimli hap artık reçeteyle alınabiliyor

TAKİP ET

Ağustos ayında FDA tarafından onaylanan Vibrant, yatmadan önce alınan ve sindirim sisteminden geçerken hafifçe titreşen ilaçsız bir kabızlık tedavisidir.

SAĞLIK - Ağustos ayında FDA tarafından onaylanan Vibrant, yatmadan önce alınan ve sindirim sisteminden geçerken hafifçe titreşen ilaçsız bir kabızlık tedavisidir.

Kabızlık yaşamak rahatsız edici olabilir ve günlük hayatı etkileyebilir. Kabızlığa yardımcı olabilecek yiyecekler ve dışkı yumuşatıcılar gibi diğer seçenekler olsa da, bazı insanlar için her zaman rahatlama sağlamazlar.

8 Şubat'ta Vibrant Gastro, Inc., Vibrant adlı yeni kapsülünün artık doktorların kronik kabızlığı olan hastalarına reçete yazmaları için hazır olduğunu duyurdu.

Şirketin web sitesinde yayınlanan bir habere göre, yeni kabızlık hapı ilaçsız ve bağırsak yolundaki sinir hücrelerini uyarmak için titreşimler kullanarak çalışıyor. Bu stimülasyon, peristaltizmi tetiklemeye yardımcı olur - bağırsaklardan yiyecekleri sıkıştırmaya yardımcı olan doğal kas kasılmaları.

Dahil edilen bir kapsül hapı etkinleştirir ve ardından kişi yatmadan önce hapı yutar. Yuttuktan sonra, kapsül yaklaşık iki saat aktiftir, altı saat durur ve ardından iki saat daha yeniden aktif hale gelir. Aktif olduğunda, üç saniye açık ve üç saniye kapalı olarak titreşir. Kapsül daha sonra bir bağırsak hareketi ile elimine edilir.

Ayrıca, tedavi sürecini kendi kendine kontrol eden ve kapsülü almanız için hatırlatıcılar gönderen bir akıllı telefon uygulaması da vardır. Bir klinik çalışmada, plasebo grubundaki katılımcıların %23'ü ve hapı alan kişilerin %40'ı haftada en az bir ek bağırsak hareketi yaşadıklarını bildirmiştir.

Ayrıca, Vibrant hapı alan katılımcıların %23'ü ve plasebo grubundakilerin yaklaşık %12'si her hafta iki veya daha fazla ek bağırsak hareketi bildirdi. Haber bültenine göre, hapın herhangi bir olumsuz yan etkisi olmadı, ancak bazı çalışma katılımcıları hafif titreşimler hissedebildi ve iki katılımcı ishal yaşadı.

FDA, Vibrant'ı 2. sınıf bir tıbbi cihaz olarak sınıflandırır, yani kullanıcıya orta derecede zarar verme riski vardır. Buna ek olarak, ajans, diğer seçeneklerden rahatlama bulamayan veya reçetesiz veya reçeteli ilaçları tolere edemeyen yetişkinlerde kronik kabızlığı tedavi etmek için hapı yetkilendirdi.

Yine de, Vibrant kabızlığı tedavi etmez. Bunun yerine, kapsül günlük olarak alınan bir bakım tedavisi olacak şekilde tasarlanmıştır. Şu anda sigorta Vibrant'ı kapsamıyor. Ancak şirket, cepten yapılan masrafları ayda 69 ABD Doları ile sınırlamak için bir kupon sunduğunu söylüyor.

kabizlik kabizlik haplari sanliurfa saglik haberleri