Kağıt fabrikasına bağlı nadir bir mantar hastalığı salgını çıktı

TAKİP ET

Sağlık yetkilileri, Michigan, Escanaba'daki kağıt fabrikası çalışanları arasında 19 doğrulanmış ve 74 olası blastomikoz vakası - nadir bir mantar enfeksiyonu - bildirdi.

Sağlık yetkilileri, Michigan, Escanaba'daki kağıt fabrikası çalışanları arasında 19 doğrulanmış ve 74 olası blastomikoz vakası - nadir bir mantar enfeksiyonu - bildirdi.

28 Şubat'ta Halk Sağlığı Deltası ve Menominee İlçelerine, Michigan, Escanaba'daki Billerud Kağıt Fabrikası çalışanlarında birkaç olağandışı pnömoni benzeri enfeksiyon bildirildi. O sırada testler, hastalıklara blastomikoz olarak bilinen bir mantar enfeksiyonunun neden olduğunu gösterdi.

Blastomikoz, "blasto" olarak da bilinir, özellikle Büyük Göller bölgesi, Mississippi Nehri vadileri ve Saint Lawrence Nehri çevresinde nemli toprakta ve çürüyen ağaç veya yapraklarda bulunan bir mantar olan Blastomyces'in neden olduğu bir akciğer enfeksiyonudur.

İlk bildirimin ardından kağıt fabrikasıyla ilgili blasto vakaları arttı. 7 Nisan Halk Sağlığı Deltası ve Menominee İlçeleri basın açıklamasına göre, sağlık yetkilileri 19 doğrulanmış ve 74 olası mantar enfeksiyonu vakası tespit etti. Bununla birlikte, bir üst Michigan haber kaynağı olan WLUC TV6, bu sayıların 21 doğrulanmış ve 76 olası vakaya yükseldiğini bildirdi.

Blastomikoz, bir kişide hastalık belirtileri görüldüğünde ve mantar kültürlendiğinde veya bir test örneğinde gözlemlendiğinde doğrulanır. Buna karşılık, olası bir vaka, bir kişinin blasto semptomları ve pozitif bir antijen veya antikor testi göstermesidir.

Daily Press'e göre, bir şirket basın açıklamasında, Billerud Escanaba Mill'in operasyonlar başkan yardımcısı ve yöneticisi Brian Peterson, "Kaynağı belirlemek zor olabilir çünkü blastomyces mantarı bölgemizde endemiktir ve hiçbir zaman endüstriyel bir mantar bulunmamıştır. ABD'de öğrenebileceğimiz herhangi bir yerde belgelenen bu nitelikteki salgın.

"Ayrıca, NIOSH'a göre, blastomyces mantarının varlığını test edebilen ticari olarak temin edilebilen hiçbir laboratuvar yok. Bununla birlikte, hasta Escanaba ekibi üyeleri arasında yaygın olan riskleri belirlemek için her türlü çabayı gösteriyoruz" diye ekliyor.

Devam eden soruşturmanın bir sonucu olarak Billerud, 13 Nisan'da şirketin Escanaba Kağıt Fabrikasındaki faaliyetlerine üç haftaya kadar ara verdiğini duyurdu.

Bu süre zarfında şirket, Ulusal Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü (NIOSH) yönergelerine uygun olarak tesiste kapsamlı bir temizlik gerçekleştirecektir.

Peterson, "Bu sorunun özüne inmek, çalışanlarımızın ve yüklenicilerimizin sağlığını ve güvenliğini korumak ve çalışanlarımızı ve yüklenicilerimizi tam sağlık durumuna getirmek, Escanaba Fabrikasında her gün bahsettiğimiz ilk ve son şeydir" diyor.

"Herkese insanımızın her şeyden önce geldiğine dair güvence verebilirim - onların refahını derinden önemsiyoruz ve sendika liderlerimiz ve sağlık görevlilerimizle yakın koordinasyon içinde onları korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve bunların temel nedenini belirleyip ele alıyoruz. enfeksiyonlar. Hepimiz bu işte birlikteyiz” diye ekliyor.

Bir kişi blastomikoza nasıl bulaşır?

Bir kişi, toprak veya çürüyen organik madde bozulduğunda havada asılı duran mantar sporlarını soluyarak blastomikoza yakalanabilir. Ancak bulaşıcı değildir ve insanlar veya hayvanlar arasında yayılmaz.

Enfeksiyon nadirdir ve yılda 100.000 kişi başına yalnızca 1 ila 2 vaka rapor edilmektedir. Bununla birlikte, kuzey Wisconsin, her yıl bildirilen 100.000 kişi başına 10-40 vaka ile daha fazla vaka yaşamaktadır.

Blasto semptomları genellikle bir kişi mantar sporlarını soluduktan üç hafta ila üç ay sonra gelişir. Yine de, mantar bulaşmış insanların sadece yarısı semptomlar yaşayacaktır.

Blastomikoz belirtileri şunları içerir:

Ateş

Öksürük

Göğüs ağrısı

Gece terlemeleri

Kas ağrıları ve eklem ağrıları

Tükenmişlik

Kilo kaybı

Sağlık uzmanları, blastomikozu, enfeksiyonun ciddiyetine bağlı olarak altı aydan bir yıla kadar itrakonazol veya amfoterisin B gibi antifungal ilaçlarla tedavi eder.