Medicare Dental İmplantları Kapsar mı?

TAKİP ET

Yaşlandıkça diş sorunları sık görülür. Kemik kütlesi kaybı bazı durumlarda diş kaybına bile yol açabilir. Diş implantları takma dişlere harika bir alternatiftir ve birçok yaşlı için iyi bir seçenek olabilir. Bir diş implantı, kemiğe bağlı yapay diş kökü ve yapay köke uygulanan bir taçtan oluşur.

SAĞLIK - Yaşlandıkça diş sorunları sık görülür. Kemik kütlesi kaybı bazı durumlarda diş kaybına bile yol açabilir. Diş implantları takma dişlere harika bir alternatiftir ve birçok yaşlı için iyi bir seçenek olabilir. Bir diş implantı, kemiğe bağlı yapay diş kökü ve yapay köke uygulanan bir taçtan oluşur.

Önemli çıkarımlar:

Diş implantları almak yaşlılar için yaygın bir prosedürdür ve yaşam kalitelerini artırabilir.

Medicare, diş implantlarının maliyetini karşılamazken, bazı Medicare Advantage planları kapsam sunar.

Diş hekimliği kapsamına sahip Medicare Advantage planlarının çoğu, rutin temizlik, muayene ve önleyici bakım için ödeme yapar.

Diş kayıplarına kalıcı çözümdür. Dental implant prosedürleri sigortasız binlerce dolara mal olabilir ve bu da onlara ihtiyacı olan birçok insan için karşılanamaz hale gelir.

Medicare diş implantlarını kapsıyor mu? Bu makale tüm detayları açıklamaktadır.

Medicare diş implantlarını karşılar mı?

Genel olarak konuşursak, Medicare diş implantlarını kapsamaz. Medicare'in prosedürü karşılayabileceği bazı özel durumlar vardır, ancak bu durumlar nadirdir. Bununla birlikte, diş implantlarınızı kaplamak için başka seçenekler de vardır.

Diş implantları için Medicare kapsamı

Medicare genellikle dental implant prosedürünün kendisini kapsamaz. Bazı tamamlayıcı planlar, rutin diş bakımı için kapsam sağlar. Bu ek planlardan birine sahipseniz, bazı hazırlık prosedürleri ve bakım sonrası bakım karşılanabilir.

Orijinal Medicare

Medicare A ve B Parçaları diş prosedürleri veya implantlar için herhangi bir teminat sunmaz. Genel kuralın bir istisnası vardır. Medicare Bölüm A, acil bir durum nedeniyle hastanede gerçekleştirilen diş prosedürlerini veya prosedürün hastane ortamında tamamlanmasını gerektiren tıbbi bir durumunuz varsa kapsar. Ancak, yine, bu nadir görülen bir durumdur.

Medigap

Medigap planı ile ek teminat, diş teminatı sağlamaz. Hastanede gerçekleştirilen diş implantı prosedürü örneğinde Medigap, Medicare Bölüm A'nın kapsamadığı yüzdeyi karşılayacaktır. Medigap planı herhangi bir ayakta tedavi prosedürünü kapsamaz.

Medicare Avantajı

Bir Medicare Advantage planı, diş implantlarınızı Medicare kapsamında yaptırmak için muhtemelen en iyi seçeneğinizdir. Tüm planlar diş kapsama alanı sağlamasa da, bunu sağlayan birçok seçenek mevcuttur. Cepten ödemekten sorumlu olacağınız ek ortak ödeme veya ortak sigorta ücretleri olabilir. Dental implant prosedürünüzü yaptırmadan önce plan ayrıntılarınızı kontrol etmeniz önemlidir.

Sağlık yardımı

Medicaid kapsamı eyalete göre değişmekle birlikte, çoğu Medicaid planı yetişkinler için diş sigortası sağlamaz veya diş implantları için ödeme yapmaz. 21 yaşın altındaki çocuklara ve gençlere Medicaid tarafından Erken ve Periyodik Tarama ve Teşhis Testleri (EPSDT) kapsamı sağlanmalıdır. Tıbbi olarak gerekli olduğu tespit edilirse, hak kazanan çocuklar ve gençler için diş implantları Medicaid tarafından karşılanabilir.

Diş sigortası ne kadar tutar?

Diş sigortası maliyetleri ayda sıfır dolardan 100 dolara veya daha fazlasına kadar değişebilir. Diş sigortası fiyatları, yer, teminat ve seçtiğiniz sigorta şirketine göre değişecektir.

Diş hekimliği kapsamını içeren Medicare Advantage planları, tipik olarak ayda sıfırdan yüz doların altına kadar değişir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok Medicare Advantage planı vardır. Bazıları sadece önleyici bakım için teminat sağlarken, diğerleri diş implantları da dahil olmak üzere prosedürleri kapsar.

Medicare'e hak kazanmazsanız yine de bağımsız bir diş sigortası planı satın alabilirsiniz. Bu planlar için tipik maliyetler ayda ortalama 20 ila 50 ABD Doları arasındadır. Bu planların çoğu muafiyetle gelir ve implantlar gibi diş prosedürleri için bir ortak ödeme ve/veya madeni para sigortası gerektirebilir.

Yaşlılar için en iyi Medicare diş planı nasıl seçilir

Ek diş kapsamına sahip bir Medicare Advantage planı seçerken, tüm seçeneklere bakmak çok önemlidir. Bildiğiniz diş sorunlarınız varsa, özel ihtiyaçlarınız için kapsamlı teminat sağlayan bir plan seçmek isteyeceksiniz.

Dikkate alınması gereken bir diğer kritik nokta, bölgenizde Medicare Advantage planlarını kabul eden bir diş hekimi bulmaktır. Tüm diş muayenehaneleri Medicare'i faturalandırmaz ve faturalandıranlar yalnızca belirli planları alabilir. Yakınınızda hangi şirketlerin ve planların kabul edildiğini öğrenmek için yerel sağlayıcılarınızla görüşün.

Cepten çıkan maliyetleri de düşünmek isteyeceksiniz. Bazı planlar, düşük veya ücretsiz bir aylık primle gelebilirken, aynı zamanda, toplam diş implantı maliyetinizin önemli bir bölümünü ödemenizi gerektirecek yüksek muafiyetler veya yüksek yüzdeli bir ortak sigorta ile gelebilir. Seçtiğiniz planın ihtiyacınız olan kapsamı sağlayacağından emin olun.

Sigortam diş implantlarını karşılar mı?

Birçok sağlık sigortası şirketi ek diş planları sunar ve bazıları diş implantı prosedürlerini kapsar. İşvereniniz aracılığıyla diş sağlığı sigortası alamıyorsanız, Healthcare Marketplace'te diş sağlığı planları için alışveriş yapabilirsiniz.

İnsancıl

Humana, farklı fiyatlarda birkaç diş planı sunar. Dental implant prosedürleri, planlarının birçoğu kapsamındadır. Humana'nın diş planlarının çoğu, konsültasyonlar, röntgenler, anestezi ve kaplama gibi diş implantı prosedürünün bölümlerini kapsar.

Aetna

Aetna'nın Dental Planı ve Dental Plan Plus rutin muayeneleri, temizlikleri ve gerekli tedavileri kapsar. Dental Plus planları, işitme muayeneleri ve işitme cihazları için de kapsam sağlar. Aetna ayrıca uygun fiyatlara sahiptir ve kapsamlarını kabul eden en geniş diş hekimliği sağlayıcıları ağına sahiptir.

Birleşik Sağlık

United Healthcare, rutin temizlik ve muayeneler için 0 ABD doları tutarında bir ortak ödeme içeren dişhekimliği planları sunar. Çoğu önleyici ve tanısal bakım tamamen kapsanmaktadır. Diş implantları gibi prosedürler cepten bir miktar maliyet gerektirebilir, ancak United, gerekli diş hizmetleri için en azından kısmi teminat sağlar.

Kaiser Kalıcı

Kaiser Permanente'nin mevcut olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, kapsamı iyi olan düşük maliyetli bir diş planı bulabilirsiniz. Kaiser'in planları rutin diş bakımını kapsar ve diş implantları, takma dişler ve köprüler gibi şeyleri kısmi olarak kapsar. Kaiser'in planları Delta Dental üzerinden yürütülür, bu nedenle diş hekiminizin kapsamın uygulanabilmesi için Delta'yı kabul etmesi gerekir. Kaiser her eyalette mevcut değildir, ancak kapsama alanlarında yaşıyorsanız harika bir seçenektir.

Hangi diş hizmetleri Medicare tarafından karşılanır?

Orijinal Medicare (Bölüm A ve B), hastane ortamında gerçekleştirilmediği sürece, diş implantları dahil olmak üzere diş prosedürleri için rutin diş bakımı veya teminat sunmaz. Rutin diş bakımını ve diş implantları da dahil olmak üzere diş prosedürlerini kapsayan birçok Medicare Avantaj Planı vardır.

Hangi Medicare Planı en iyi diş bakımını sunar?

İyi diş kapsamı sunan birçok Medicare Advantage planı vardır. Örneğin, Aetna en büyük diş hekimliği sağlayıcıları ağına sahiptir. Cigna en iyi kapsama alanlarından bazılarına sahiptir, ancak her eyalette mevcut değildir. United Healthcare aracılığıyla AARP planları, iyi bir kapsama sahip birçok sıfır dolarlık plan sunar.

Medicare gelecekte diş implantlarını kapsayacak mı?

Şu anda Original Medicare'e diş bakımı veya diş implantlarını dahil etme planı bulunmamaktadır. Daha fazla Medicare Advantage planı, gelecekte diş implantları gibi prosedürler ve hizmetler için kapsamı artırabilir, ancak bu şirkete göre değişir.

medicare dis implant dis sagligi sanliurfa saglik haberleri