Medicare yürüteçleri teminat sağlayacak mı?

TAKİP ET

Yürüteçler, hareketliliği ve bağımsızlığı sürdürmenin güvenli ve uygun maliyetli bir yolunu sunar. Yürüteçler doğru kullanıldığında düşme ve yaralanma riskini azaltabilir. Tüm yürüteçler aynı şekilde çalışmaz; farklı yürüteç türleri, farklı ihtiyaçlara daha uygundur.

Yürüteçler, hareketliliği ve bağımsızlığı sürdürmenin güvenli ve uygun maliyetli bir yolunu sunar. Yürüteçler doğru kullanıldığında düşme ve yaralanma riskini azaltabilir. Tüm yürüteçler aynı şekilde çalışmaz; farklı yürüteç türleri, farklı ihtiyaçlara daha uygundur. Sağlık sigortası kapsamınızın şifresini çözmek, bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kaldığınızda zor olabilir. Poliçelerinize aşina olarak, sigorta avantajlarınızı en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Önemli çıkarımlar:

Medicare, yaşlılar belirlenen kriterleri karşıladığında yürüyüşçüler için teminat sağlar. Gereksiz cepten maliyetlerden kaçınmak için planınızın faydalarını bildiğinizden emin olun.

2023 için Medicare B Bölümü, 226 $'lık muafiyetinizi karşıladıktan sonra standart, tekerlekli ve dik yürüteçleri %80 oranında kapsar. Medigap veya Medicare Advantage gibi ek sigorta planlarınız varsa maliyetleriniz farklılık gösterebilir.

Aşırı alkol kullanımı Alzheimer'ı hızlandırabilir

Doktorlar güvenli bir yürüteç reçete ederken teşhisinizi, kas gücünüzü, hareketlilik gereksinimlerinizi ve diğer tıbbi durumlarınızı dikkate alır. Durumunuza bağlı olarak, ekipmanınızı kiralama veya satın alma seçeneğiniz olabilir.

Yaşlılar, Medicare'in yürüyüşçüleri kapsayıp kapsamadığını merak edebilir. Olabilir, ancak belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Yürüteç türlerini ve Medicare'in üyelerine finansal olarak nasıl yardımcı olduğunu keşfedelim.

Medicare yürüyüşçüler için ödeme yapacak mı?

Yürüteçler tıbbi ekipman olarak kabul edilir. Sigorta şirketleri bu tıbbi malzemeleri "Dayanıklı Tıbbi Ekipman" veya DME olarak adlandırır. DME, Orijinal Medicare Kısım B kapsamındadır. Yararlanıcı olarak, 2023'te 226 $'lık Kısım B muafiyetini ödemekten siz sorumlusunuz. Muafiyetiniz karşılandığında, Medicare bir yürüteç için onaylanan maliyetin %80'ini ödeyecektir. Geri kalan %20'den siz sorumlusunuz.

Medicare, aşağıdaki kriterleri karşılamanız durumunda yürüteç ücretinizi ödemenize yardımcı olacaktır:

Medicare onaylı bir doktora özel durumunuzu teyit ettirmeli ve günlük aktivitelerinizi tamamlamanıza yardımcı olması için bir yürüteç gerektiğini belirten belgeleri sağlamalısınız.
Bir doktor uygun yürüteç tipini reçete etmelidir.
Yürüteçinizi Medicare'i kabul eden bir tıbbi ekipman şirketinden edinmelisiniz.

Medicare onaylı yürüyüşçüler

Piyasada birkaç çeşit yürüteç vardır. Her birinin artıları ve eksileri vardır. Doktorunuz teşhisinize ve durumunuza en uygun modeli önerecektir. Güvenli bir yürüyüşçü önerirken, sağlık uzmanınız tanıyı, kas gücünü, ağırlık taşıma durumunu, koordinasyonu ve bilişsel işleyişi dikkate alır. Ayrıca ihtiyaçlarınızın kısa mı yoksa uzun vadeli mi olacağını da belirleyeceklerdir. Hareketlilik amacıyla evinizde bir yürüteç bulundurmanız gerekir.

Psikiyatri,Kanserin neresinde?

Medicare, bir yürüteci dış aktiviteler veya ara sıra kullanım için onaylamaz. Bazı insanlar iki tür yürüteç kullanmaktan fayda görebilir. Örneğin, Parkinson veya Multipl Skleroz teşhisi konulan kişilerin iyi ve kötü günleri olur. Bir tekerlekli veya dik yürüteç iyi günlerde yeterli desteği sağlayabilirken, standart bir yürüteç kötü günlerde daha fazla denge ve güvenlik sağlayabilir.

Makaralı yürüteçler

Rollator yürüteçlere genellikle dört tekerlekli veya tekerlekli yürüteçler denir. Çoğu silindirin dört tekerleği vardır, ancak bazılarının üç tekerleği vardır. Bu yürüteçler, bisiklete benzer gidon kırma sistemlerine sahiptir. Tekerlekler küçük ve daha büyük boyutlarda gelir. Daha büyük tekerlekler, kullanıcıların halıdan karoya veya parke zeminlere yürümek veya kaldırım çatlaklarının üzerinden geçmek gibi arazi değişikliklerinde gezinmesini sağlar. Tekerlekli yürüteçler, nesneleri taşımak için kullanışlı bir sepeti de gizleyen yastıklı bir oturma yeri ile birlikte gelir.

Şanlıurfa'da kanser taramaları hız kesmiyor

Bu tip yürüteç önünüze itilir. Denge ve kararlılık için biraz yardıma ihtiyaç duyan, minimum hareket güçlüğü çeken kişiler için en uygun olanlardır. Koltuk, bacaklarınızda ve ayaklarınızdaki güçte veya ağrıda azalma varsa dinlenebileceğiniz bir yer sağlar. Bunlar kolayca yorulan insanlar için iyi bir seçimdir.

Dik yürüyüşçüler

Dik yürüteçlerin dört tekerleği ve silindirlere benzer bir fren sistemi vardır. Dik bir yürüteç üzerindeki koltuklar biraz daha büyüktür, bu da onları ekstra koltuk alanına ihtiyaç duyan yaşlılar arasında popüler kılar. Ayrıca nesneleri taşımak için bir sepet veya çanta ile birlikte gelirler.
Dik yürüteçler daha uzundur ve ön kollarınız cihazda durduğu için duruş için faydalıdır. El veya bilek zayıflığı, artrit, karpal tünel sendromu, travmatik beyin hasarı, inme ve nörolojik bozuklukları olan kişiler genellikle dik yürüyenlerle iyi geçinir. Dik yürüteçler, ağırlığı daha büyük kas gruplarına dağıtarak bacaklarınızdaki yükü biraz azaltır.

Standart yürüteçler

Hafif ve kompakt standart yürüteçler, önde dört sabit direk veya iki küçük tekerlekle gelebilir. İki ön tekerlekli yürüteçlere ön tekerlekli yürüteçler denir. Standart yürüteçler hareketlilik desteği sağlar, ancak yürüteci ellerinizle kaldırmanız ve hareket ederken tekrar yerine koymanız gerekir. Bu kaldırma özelliğinden dolayı daha uzun mesafelerde yürümek için uygun değildirler. Ancak evde güvenli ve dengeli bir seçenek sunarak öne düşmenizi engeller ve dengenizi geliştirir.

Sağlıklı beslenmenin obeziteye etkisi

Tipik olarak, standart yürüteçler kapılardan kolayca geçer, küçük alanlarda daha dar bir dönüş yarıçapına sahiptir ve bir transfer yardımcısı olarak kullanılabilir. Koltukları yoktur ve vücudunuz çerçeve içinde konumlanmıştır. İşin çoğu üst vücudunuz aracılığıyla yapılır. Standart yürüteçler, alt ekstremitelerinde sınırlı ağırlık taşıma, ağrı, ameliyat, genel halsizlik veya denge sorunları olanlar için çok uygundur.

Medicare bir yürüteç için ne sıklıkla ödeme yapacak?

Tipik olarak, Medicare her beş yılda bir yürüteç sigortası sağlayacaktır. Yürüteçinizin beş yıldan önce yedek parçaya veya onarıma ihtiyacı varsa, yürüteçinizin bakımını yapması için onaylı bir teknisyen kullanırsanız Medicare genellikle bu masrafları karşılayacaktır. Onarımlar yeni bir yürüteçten daha pahalıya mal oluyorsa, Medicare beş yıl dolmadan yeni bir yürüteç almanın daha ucuz olduğuna karar verebilir. Medicare genellikle kaybolan veya çalınan yürüyüşçüleri veya tamir edilemeyecek şekilde hasar görmüş olanları kapsar.

Hareketlilik ihtiyaçlarınız kısa vadeliyse, Medicare bir kiralama konusunda ısrar edebilir. Aynı şekilde Medicare, sizi uzun vadeli ihtiyaçlar için ekipman satın almaya yönlendirebilir. Yine de diğer durumlarda Medicare size DME'nizi satın alma veya kiralama seçeneği sunabilir.

Medicare kapsamındaki bir yürüteci nereden edinebilirim?

Reçeteniz olduğunda, Medicare tarafından onaylanan bir tıbbi ekipman şirketinde doldurmanız gerekir. Bazı dik yürüyüşçüler için toplam maliyeti önceden ödemeniz ve daha sonra Medicare tarafından geri ödenmesi gerekebilir. Finansal sürprizlerden kaçınmak için, sağlayıcınız ve Medicare temsilcinizle bu ayrıntıları netleştirin.

Yapay zeka Halüsinasyonları kurumsal güvenlik kabusu haline gelebilir

Tüm DME şirketleri, Medicare ödemelerini toplam fiyat üzerinden kabul etmez; bu da Medicare'in onlara ödemesi için sözleşme yaptığı tutardan daha fazlasını sizden talep edebilecekleri anlamına gelir. Şirketler her zaman bu bilgilerle açık sözlü değildir ve sigorta şirketleri, üyelerin sorumlulukları konusunda kendilerini eğitmelerini bekleyebilir. Pek çok kişi fatura gelene kadar ne soracağını bilemiyor; o zamana kadar çok geç. Her zaman onaylı DME şirketinin Medicare atamasını tam ödeme olarak kabul edip etmediğini sorun, böylece cepten ekstra bir maliyete maruz kalmazsınız. DME şirketlerini Medicare.gov'da arayabilirsiniz.

Medicare ile bir yürüteç ne kadar tutar?

Yürüteçinizin tam maliyeti birkaç faktöre bağlıdır. Standart yürüteçler en ucuz olanlardır ve dik yürüteçler ve tekerlekli sandalyeler için daha fazla ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Model, yapı, kalite ve özelliklerdeki farklılıklar fiyatı etkileyecektir. İster kısa dönemli kiralayın, ister uzun dönemli ekipman satın alın, onaylı bir şirketten geçmeniz gerekecektir.

Kısım B muafiyetinizi karşıladıktan sonra, biriminiz için Medicare tarafından onaylanan maliyetin %20'sini borçlu olacaksınız. Medicare diğer %80'i kapsar. Bir Medigap veya Medicare Advantage planıyla ek sigorta kapsamına hak kazanabilirsiniz. Ayrıntılar plana göre değişir, bu nedenle açıklama için sosyal haklar uzmanınızla görüşün.

Ücretsiz yürüteç alabilir miyim?

Medicare'den bedava yürüteç alamazsınız. Ek olarak, Medicare'in bu hizmeti yetkilendirmeden önce tüm kriterlerini karşılamanız gerekir. Sağlayıcınız bir yürüteç önerirse, ancak ödeme sorumluluklarınızı yerine getiremiyorsanız, yaşlıların ekipmana erişmesine yardımcı olacak topluluk kuruluşları vardır. Genellikle topluluk kaynaklarının listeleri olduğundan, doktorunuzun ofisi ile konuşun. Kiliseler, sinagoglar, camiler ve toplum kuruluşlarının yanı sıra, bazı şirketler halka yenilenmiş tıbbi ekipman sunmaktadır. Genellikle ekipman bağışlanmıştır ve bu tasarruflar, düşük veya sıfır maliyetli tıbbi malzeme fiyatlarıyla tüketiciye aktarılır.

Erkeklerde cinsel performansı etkileyen 10 ürün

Daha önce kullanılmış veya yenilenmiş yürüteçler alırsanız, bunlar iyi çalışır durumda olmalıdır. İsteyeceğiniz son şey, kusurlu veya eski, güvenli olmayan ekipman nedeniyle zayıflatıcı bir yaralanmaya maruz kalmaktır.

Diğer yürüme yardımcıları Medicare tarafından kapsanıyor mu?

Bacağınızdaki bir yaralanma veya ameliyat nedeniyle diz scooter'ına ihtiyacınız varsa, Medicare B Bölümü bunu karşılamayacaktır. Ancak, Medicare Advantage veya Medicaid ile ikili planınız varsa, bu avantaj için uygun olabilirsiniz. Ayrıntıları sigorta temsilcinizle netleştirmeniz gerekecektir.

Medicare, tüm B Bölümü dayanıklı tıbbi ekipman talepleri için gereken aynı süreci uyguladığınızda bastonları kapsar. Doktorunuz standart, ofset veya dörtlü bastona ihtiyacınız olduğunu gösteren destekleyici tıbbi kayıtlar sağlamalıdır. Geçerli bir reçeteye ihtiyacınız olacak. Aynı kuralları takip ettiğinizde ve Medicare onaylı sağlayıcıları ve satıcıları kullandığınızda, Medicare, Kısım B muafiyetinizi karşıladıktan sonra maliyetin %80'ini karşılayacaktır.

Medicare yürüteçler ve bastonlar için teminat sağlayacak mı?

Evet, tıbbi olarak gerekli olduğunda ve tüm kurallara uyduğunuzda, Medicare standart, tekerlekli ve dik yürüteçler dahil olmak üzere yürüteçlerin maliyetlerini karşılamaya yardımcı olacaktır. Aynı bilgiler bastonlar için de geçerlidir. Cepten çıkan toplam maliyetler, ekipmanı kiralamanıza veya satın almanıza ve ek sigorta kapsamınız olup olmadığına bağlıdır.

Bir yürüteç ne kadara mal olur?

Standart bir dört direkli veya ön tekerlekli yürüteç için satın alma fiyatı 30-250 dolar. Rollator ve dik yürüteçlerin fiyatları 80-600 $ arasında değişmektedir. Bu örnekler, toplam cepten maliyetlerinizi göstermez, ancak referans için bir fiyat karşılaştırması sunar. Kendi payınızı ödemekte güçlük çekiyorsanız, çoğu eyalette ihtiyacı olanlara yardım etmek için tıbbi ekipman bağış merkezleri ve toplum programları vardır.

Bir Medicare silindirini nasıl edinebilirim?

Doktorunuz, bir tekerlekli yürüteç kullanmanız için uygun ve güvenli olup olmadığını belirlemek için bireysel ihtiyaçlarınızı değerlendirecektir. Böyleyse, reçetenizi onaylı bir DME şirketine gönderin, sizden kararlaştırılan Medicare fiyatı üzerinden ücret almadıklarından emin olun ve üniteyi kiralamak veya satın almak için planlanan ücretlerin size düşen kısmını ödeyin.
 

yurutec tekerlekli sandalya sanliurfa saglik haberleri sanliurfa urfa saglik haberleri