Şanlıurfa'da kanser tedavisinde yeni bir dönem mi başlıyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa ve bölgeye onkoloji alanında büyük katkılar sağlaması beklenen kanser tedavisinde 'akıllı radyoterapi' dönemi başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen cihazın nereye kurulacağı belirlendi. Linac cihazı sayesinde kanser hastalarına uygulanan radyoterapi sırasında tümöre doğrudan müdahale edilebilecek ve çevredeki dokular zarar görmeyecek.

Şanlıurfa’da kanser tedavisinde yeni dönem başlıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen Mr-Linac cihazının kurulumu için yer tespiti yapıldı. Buna göre kanser tedavisi sırasında vücuttaki diğer dokuların zarar görmemesini sağlayacak cihaz Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binasına kurulacak.


Tümör tedavisinde avantaj sağlayan MR-LINAC cihazı radyoterapide “yeni ve akıllı bir yöntem” olarak nitelendiriliyor. MR görüntüsü eklenen ve gelişmiş yazılımıyla “akıllı radyoterapi” yapabilen bu yöntem; tümörün hareketini algılıyor, hızlı ve net görüntü alabiliyor. İşlem sırasında tümörün hareketine göre yeni planlama yapılmasını sağlıyor. Bu sayede ışınlar, tümöre tam isabet ederken çevre dokulara zarar vermiyor.



Yakın zamanda kurulumu tamamlanacak olan cihazın Şanlıurfa ve çevre illere onkoloji alanında büyük katkılar sağlaması bekleniyor.