Şanlıurfa'da koronavirüs aşısından ölen var mı?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da koronavirüs aşısından ölen var mı?

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, Şanlıurfa’da aşıdan ölen kimsenin olmadığını söyledi. Erkuş, aşıdan sadece 2 - 3 kişinin alerjik rahatsızlığa neden olduğunu söyledi.

Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi alan Koronavirüs salgınına karşı aşı uygulamaları devam ediyor. Ancak Türkiye’de aşıların insanları öldürdüğüne dair dedikodular yayılmaya devam ediyor. Devam eden dedikodulara cevap birinci ağızdan geldi Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü  Dr. Emre Erkuş, yaptığı açıklama ile aşılardan dolayı kimsenin ölmediğini söyledi.

70 BİN KİŞİ AŞILANDI

Şanlıurfa’da şu ana kadar 70 bin korona aşısının yapıldığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, “Aşılamayla ilgili diğer illere öre şu anda Şanlıurfa olarak özellikle 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın biraz daha çekingen davrandıklarını görüyoruz. Tabi ki batı illerinde veya Batı’daki çıkan aşı ile ilgili dedikodulara bakıyoruz. Bu dedikoduların yansıması doğuda vatandaşımız buna inanıyor, kulaktan dolma bilgilere inanıyor ve aşı olmuyor” dedi.

AŞIDAN ÖLEN KİMSE OLMADI

Aşıdan dolayı şu ana kadar ölen kimsenin ölmediğinin altını çizen Emre Erkuş “70 bin aşıda ciddi bir yan etki yaşamadık.  Şu ana kadar aşıdan vefat eden herhangi sıkıntılı bir vatandaşımız olmadı, ciddi bir yan etki olmadı. Urfa’da sadece 2- 3 hastamızda alerjik rahatsızlıklar oldu. Bu aşılar diğer aşılar gibi de değil. Ciddi güvenlikli olan aşılar. Şuan Çin’den gelen bu aşılarımız Dünya’da yaşlılarda 65 yaşın üzerindeki etkisini olumlu manada gösterdiği tek aşı. Ayrıca mutasyon olan İngiltere Güney Afrika gibi, virüslere de etkili olduğu gösterilen tek aşı şu anda Çin aşısı.” diye konuştu.