Şehir Hastanesi için 'nihayet' dedirten açıklama

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yapımı uzun yıllardır gündemde olan Şehir Hastanesi yine gündemde. Bu kez açıklama İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş'tan geldi. Erkuş, şehir hastanesi inşaatını alan yetkili firma ile sözleşmenin imzalandığı ve çalışmalara başlandığını açıkladı.

Yıllar içinde çok kez temeli atılan ancak bir çivi çakılmayan şehir hastenesi ile ilgili yaşanan gelişme yüzleri güldürecek cinsten. Konu ile ilgili açıklama Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş’tan geldi.

“DONANIMLI BİR HASTANE OLACAK”

Erkuş, şehir hastanesinin inşaatını alan firmanın işe başladığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Ciddi anlamda maliyet yükü getiren Yap İşlet Devret modeli ile bir sistem vardı 25 yıllığına hastanenin kiralanması ile ilgili bir durum vardı.Devletimize getirdiği mali yük ve firma ile yaşanan anlaşmazlıklar Cumhurbaşkanımız tarafından bu model iptal edildi. Şanlıurfa için çok daha güzel bu durum. Kendi bütçesini tamamen devletten alan bir sistemden bahsediyorum. Ful donanımlı bir hastane oluşturuldu, 300-350 yatak ekstra eklendi, Urfa'daki tüm bölümlerin içerisine eklenmiş olduğu 2 kişilik odaların genişliğinde olan tek kişilik odalar 1700 yataklı bir hastane yapma, içerisinde yarın öbür gün ihtiyaç olursa o tek kişilik odalar 2 kişilik odaya dönüştürülebilir. Yine nitelikli yatak olarak kullanılabilir eklenmesi demek. Bunun içerisinde 1200 yatak daha eklenebilir anlamına geliyor.”

 “2 BİN 500 KİŞİ SAHADA ÇALIŞACAK”

Açıklamasında hastanenin içeriği ile ilgili de bilgi veren İl Müdürü Erkuş, “Şanlıurfa için bu rakam 2900 yataklı bir hastane demektir, çok büyük bir hastane. Eyyübiye Hastanemizdeki yatak sayısı 951, Manisa Şehir Hastanesi ise 450 Yataklı. Eyyübiye Hastanesi şehir hastanelerinin ilk prototip özelliğini taşıyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“4 tane kulesi bulunuyor ortasında boşluk vardır. Şehir hastanelerine baktığımız zaman hepsi bu şekilden oluşuyor, farklı modellerle dikdörtgen başlamıştır. 2016 yılında hizmete girmiştir. Şanlıurfa'nın ihtiyacı açısından Şehir Hastanesi çok önemli daha kaliteli, refah modern cihazlarla yapılacak bir sağlık merkezi olacak. Şu aşamada Şehir Hastanesi ile ilgili firma Şanlıurfa'ya geldi.  Proje müdürleri şantiye şefleri kente geldi. Hepsi sahada günlük 2500 kişi sahada çalışacak. Yemek yiyebilecekleri firma şu aşamada işlerin kalabilecekleri yemekhanelerin yerlerinde oluşturuyor.”

“ŞANLIURFA’YA YAKIŞIR BİR HASTANE OLACAK”

Sürecin hızlı bir şekilde ilerlediğine vurgu yapan Erkuş, şunları kaydetti:”Sözleşme ile birlikte bakanlığın firmaya verdiği süre en geç 2023'ün sonuna seçimlerden önce bu işin bitirilmesi.  Firmalar tecrübeli firmalar, başka illerde de şehir hastanelerini yapan firmalarda oluşuyor. Sahadaki bu durum Urfalı lehine olacaktır. Şanlıurfa'da şu bölüm, şu doktor eksik bir durum oluşmayacak. Kasım ayının sonu gibi bakanlıkta yaptığımız toplantıda daha önceki Şehir Hastanesi revize edildi. İnşallah Şanlıurfa'ya yakışır bir hastane olacak. Urfa'nın ihtiyaçlarını görecektir.”