Seks daha uzun ömür sağlar mı?

TAKİP ET

Seks, partnerinizle bağlantı kurmanın ve derin zevk almanın en önemli yollarından biri olmakla kalmaz, aynı zamanda güçlendirilmiş bir bağışıklık sistemi, daha düşük stres seviyeleri ve daha düşük kardiyovasküler hastalık riski gibi birçok sağlık yararıyla birlikte gelir.

Seks, partnerinizle bağlantı kurmanın ve derin zevk almanın en önemli yollarından biri olmakla kalmaz, aynı zamanda güçlendirilmiş bir bağışıklık sistemi, daha düşük stres seviyeleri ve daha düşük kardiyovasküler hastalık riski gibi birçok sağlık yararıyla birlikte gelir.

Bu makale, uzun ömürlülüğün artmasının seksin getirebileceği birçok faydadan biri olup olmadığını araştıracaktır.

Sex ile ilgili önemli çıkarımlar:

Seks, çoğu insan için yaşamın önemli bir parçasıdır ve birçok potansiyel sağlık yararına sahiptir.

Seksin sağlık yararları arasında gelişmiş beyin sağlığı, gelişmiş bağışıklık fonksiyonu ve daha düşük stres ve kardiyovasküler hastalık oranları yer alır.

Seks ayrıca, genel refah ve uzun ömürlülüğe katkıda bulunan romantik ilişkileri geliştirmeye yardımcı olur.

Seks ve uzun ömür

Ömrü uzatmak için yaşam tarzı tüyolarına bu kadar dikkat edilirken, araştırmacıların seksi daha uzun ve daha canlı yaşamanın bir yolu olarak araştırmaya yönelmeleri hiç de şaşırtıcı değil. Gelin, seksin daha uzun yaşamamıza yardımcı olabileceği en iyi araştırılmış yollardan bazılarına bir göz atalım.

Geliştirilmiş beyin sağlığı

Özellikle yaşlandıkça, uzun ömür ve hayattan zevk almanın büyük bir kısmı beyinle ilgilidir. Özellikle ne kadar iyi çalışıyor. Zihinsel olarak keskin kalmak, insanların yaşamları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarına ve yaşlandıkça bile kendileri gibi hissetmelerine yardımcı olur. Seks bu konuda yardımcı olabilir.

Araştırmacılar, 50-89 yaş arası kişilerde cinsel aktivite ve biliş arasındaki bağlantı üzerine boylamsal bir çalışma yürüttüler. İkisi arasında, özellikle hatırlama ve sayı sıralama gibi görevlerde önemli bir bağlantı buldular.

Yetişkin içeriğini izlemek libidoyu etkiler mi?

Seks yapmak, özellikle hafıza ve iletişim söz konusu olduğunda, her yaşta beyin sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Sık seks, beynin duygulardan ve hafızadan sorumlu olan hipokampus kısmındaki nöron büyümesini artırmaya yardımcı olabilir. Yaşlandıkça kendinizle ilgili fikirlerinizi korumak, yaşam kalitenizi artırmanıza ve her yönden daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Stres seviyelerini düşürür

Bilişsel sağlığınız için neyin iyi olmadığını biliyor musunuz? Stres. Yüksek stres seviyeleri, yaşlanan yetişkinlerde bilişsel gerilemeye katkıda bulunabilir. Kronik stres, yüksek tansiyon, uyku sorunları ve depresyon gibi zihinsel ve fiziksel sağlık sorunları riskinizi artırabilir. Neyse ki seks yapmak da bununla savaşmaya yardımcı olabilir.

Cinsel aktivite, adrenalin ve kortizol gibi stres hormonlarının seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca, ruh halinizi doğal olarak yükselten endorfin üretimini de teşvik edebilir. Her türlü cinsel aktivite, ama özellikle orgazma yol açanlar, aşk hormonu olarak da bilinen oksitosinin salınmasına yardımcı olur, bağlanmayı teşvik eder ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Stres seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilecek sadece seksin hormonal yönü değildir. Seks aynı zamanda iyi bir egzersiz şeklidir. Haftalık düzenli egzersiz ömrünüzü uzatabilir. Seks, diğer egzersiz biçimlerinin yerine geçmese de harika bir ektir.
Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır

Cinsel ilişki sonrası baş ağrısı nedir ve migren ile aynı şey midir?

Kardiyovasküler hastalık, dünya çapında bir numaralı ölüm nedenidir. Hipertansiyon (yüksek tansiyon), hızlı kalp atış hızı, kalp krizleri ve diğer kardiyovasküler olayların tümü farklı kardiyovasküler hastalık türleridir.

Stres ve kalp sağlığı da çok yakından bağlantılıdır. Kalp hastalığı pek çok insanı kişisel olarak etkiler ve hafife alınacak bir şey değildir, ancak bilim oradadır - seks, kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Bir çalışma, düzenli seks yapmanın, düzenli seks yapmayanlara göre daha sonraki yaşamlarında kardiyovasküler olaylar yaşayan erkeklerle bağlantılı olduğunu buldu. Aynı çalışma, iyi cinsel kalitenin kadınları ileriki yaşamlarında kardiyovasküler hastalıklardan koruduğunu da gösterdi. Streste olduğu gibi, seks yapmanın fiziksel aktivite bileşeni, kardiyovasküler zindeliği destekleyerek genel kalp sağlığını iyileştirebilir.

Gelişmiş bağışıklık sistemi

Bağışıklık sisteminiz sağlığınızın anahtarıdır. Özellikle bulaşıcı hastalıklar söz konusu olduğunda.

Yine bir başka egzersiz ve uzun ömür örneği. Düzenli fiziksel aktivite almak, bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olur. Yine seks, genel fiziksel aktivite miktarınıza katkıda bulunur, ancak genel olarak egzersizin yerine geçmez.

Sosyal medyada büyük tehike! Sextortion

Sadece egzersiz yüzünden değil. Araştırmacılar, haftada bir veya iki kez düzenli seks yapan kişilerin tükürüklerinde önemli ölçüde daha yüksek immünoglobulin A (IgA) seviyelerine sahip olduğunu bulmuşlardır. IgA, bağışıklık sisteminizin soğuk algınlığı gibi hastalıkları önlemesine yardımcı olan bir antikordur.

Düzenli seksin bağışıklığı güçlendirici etkileri, COVID-19 virüsüne maruz kalanlar üzerinde de etkilidir. Araştırmacılar, ayda üç defadan fazla seks yapan kişilerin patojenlerle daha iyi savaşabildiklerini ve daha düşük COVID-19 enfeksiyon oranlarına sahip olduklarını buldular.

İlişkiler ve uzun ömür

İnsanlar sosyal yaratıklardır. Kaynaklar, toplum ve hatta olumlu sağlık sonuçları için birbirlerine bağımlıdırlar. Seks, birçok insanın ilişkisinin en önemli parçalarından biridir ve bu, genel refahı iyileştirmeye ve yaşam sürenizi uzatmaya yardımcı olabilir.

Açık görünebilir, ancak bilim bunu desteklemek için burada - yaşlı yetişkinlerde cinsel aktivite ile hayattan daha fazla zevk alma arasında güçlü bir ilişki var. Muhtemelen her yaştan yetişkine yayıldığını söylemek doğru olur.

Genç kızlara yönelik cinsel saldırılar artıyor

Yalnızlık duyguları ileri yaşlarda klinik demans riskini artırabilir. Bu, seks ve ilişkilerin sağlık sonuçlarını iyileştirme yollarından sadece bir tanesi. Çok sayıda çalışma, tatmin edici ilişkilerin daha az sağlık sorunu ve daha uzun bir yaşam süresi ile nasıl ilişkili olduğunu inceledi.

Seks hayatınızı nasıl iyileştirir ve daha uzun yaşarsınız?

Seksin sağlığa faydalarını en üst düzeye çıkarmanın en önemli yanı, sizin için çalışan bir model bulmaktır. Seks sadece penetrasyon anlamına gelmez. Oral seks, seks oyuncakları kullanma, klitoral stimülasyon, anal seks veya sizin için seks gibi hissettiren başka herhangi bir şeyi de içerebilir. Bu avantajların çoğu bir partnerle seks yapmakla ilgili olsa da, mastürbasyon aynı zamanda birçok sağlık yararı da sunar.

Ayrıca, birçok insan için seksin bir tür stres, kopukluk, acı olduğunu veya ilgilendikleri bir şey olmadığını da kabul etmek istiyoruz. Bu, endometriozis gibi bazı üreme sağlığı bozuklukları nedeniyle seks sırasında ağrı yaşayan insanlar için geçerli olabilir. veya vulvodini, belirli türde travmalar yaşamış veya aseksüel spektrumda.

Eğer bu sizseniz, seks (veya düzenli seks) olmadan uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebileceğinizi ve eğer isterseniz, tekrar seksten zevk almanıza yardımcı olmak için atabileceğiniz birçok adım olduğunu bilin. Bu, partnerinizle yatak odası dışında yakınlığı ve iletişimi artırmak ve/veya bir seks terapistine gitmek gibi şeyleri içerir.

Yaşlanma karşıtı etkiler için ne kadar seks yapmanız gerekiyor?

Cinsiyet ve yaşlanma söz konusu olduğunda birçok değişken vardır. Bazı araştırmalar ayda üç defadan fazla seks yapan kişilerde fayda görürken, diğerleri haftada bir veya iki kez önerdi. Ayrıca, bu bir sayı oyunu olmamalı. İdeal olarak, siz ve eşiniz (eğer varsa) için mantıklı olduğu kadar çok seks yapmalısınız.

Ne kadar süre cinsel olarak aktif olabilirsiniz?

Hayatta ne kadar geç seks yapabileceğinize dair bir sınır yoktur. Açıkçası, cinsel yaşamınızı etkileyebilecek sağlık veya fiziksel engeller vardır, ancak insanlar yaşlılıklarına kadar keyifli seks yapabilirler. Kaç yaşında olursanız olun, prezervatif gibi bariyer yöntemleri kullanarak daha güvenli seks yapmanız önemlidir.

Seks daha genç görünmenize yardımcı olabilir mi?

Seks sadece ömrünüzü uzatmakla kalmaz, aynı zamanda genç görünmenizi de sağlar. Bir çalışma, düzenli seks yapan (haftada üç ila beş kez) kişilerin gerçekte olduklarından yedi ila on iki yaş daha genç göründüklerini buldu. Artan oksitosin ve düşük kortizol seviyeleri gibi seks yapmanın hormonal etkileri de daha genç görünmenize yardımcı olabilir.
 

sex sex ve uzun omur seksin faydalari