Söke Tariş, pamuk alım fiyatını açıkladı

TAKİP ET

Türkiye'de pamuk üretiminde önemli bir payı olan Şanlıurfalı pamuk üreticisinin merakla beklediği pamuk fiyatı açıklandı.

Türkiye’de pamuk üretiminde önemli bir payı olan Şanlıurfalı pamuk üreticisinin merakla beklediği pamuk fiyatı açıklandı.

Beklenen açıklama Söke Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nden geldi. Söke Tariş, pamuk alım fiyatını 49 TL olarak açıkladı.

Hedef Gazetesi Muhabiri Musa Ölmez'in haberine göre, Söke Tariş’in 49 TL’den pamuk alım fiyatını başlattı. Alınan karar ile üreticiyi piyasa şartlarına ezdirmemenin amaçlandığı belirtildi. 

Borsa fiyatlarının üzerinde bir fiyat belirlediklerini söyleyen Söke Tariş 131 No.lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer “Arkadaşlarımızla bir araya gelerek elimizi taşın altına koyduk. Piyasada şu an işlem görmeyen böyle bir fiyatın olmadığı fiyatı deklare edeceğiz. Kılıkırk yararak bir hesap yaptık.

Pamuğumuzu 49 lira çarpı randıman olarak ilk alım fiyatımızı açıklıyoruz. Benim beklentim şu yönde. Hükümetimizin ve devletimizin pamuğa vermiş olduğu pamuk desteklemesinin geçen yılla aynı tutulması nedeniyle bunun tekrardan gözden geçirilerek bu desteğin 5 liralara çıkmasını istiyoruz. Sökemize ve üreticimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 

pamuk fiyatlari soke taris aydın soke soke haberleri