Tabib Odası açıkladı: Doktorlar Urfa'dan neden kaçıyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa Tabib Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, 'Doktorlar Urfa'dan neden kaçıyor?' sorusuna açıklık getirdi.

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, Çocuk Hastanesinde birçok branşta eksiğin olduğunun belirterek doktorların neden Şanlıurfa’da kalmadıklarını da açıklık getirdi.

Şanlıurfa’daki doktor açığına ve bunun nedenlerine dikkat çeken Osman Yüksekyayla, “Çocuk hastanesinde eksikliklerin başında çocuk onkoloji, hematoloji, gastroloji gibi daha bir çok branşta eksiklikler var” dedi.

Şanlıurfa’nın sağlık alanında ki sıkıntılarından biri olan şehirde hekim tutamamaya da dikkat çeken Osman Yüksekyayla, doktorların mecburi hizmetle Şanlıurfa'ya geldiğini, süreleri dolduğu zaman da Urfa'dan kaçtığını da ifadelerine ekledi.

Şanlıurfa’ya yeterince doktor ataması yapılmadığı için kent genelindeki hastanelerde anlamda ciddi sıkıntılar yaşandığını söyleyen Osman Yüksekyayla, “Böyle olunca da Birçok branşta doktor sıkıntısı yaşanıyor. Şu an plastik cerrahide açık var. Onkoloji hastaları mağduriyet yaşıyorlar. Görevlendirmeler ile iş çözülmeye çalışılıyor ama her zaman Urfa'da doktor açığı yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.