Yeni kenelerle bulaşan hastalık yayılıyor olabilir

TAKİP ET

Sağlık yetkilileri, Heartland virüsü hastalığının, daha önce kene kaynaklı hastalığa sahip olduğu bilinmeyen bir bölge olan Virginia'da bir adamın ölümüne neden olduğunu bildirdi.

SAĞLIK - Sağlık yetkilileri, Heartland virüsü hastalığının, daha önce kene kaynaklı hastalığa sahip olduğu bilinmeyen bir bölge olan Virginia'da bir adamın ölümüne neden olduğunu bildirdi.

Lyme hastalığı gibi kene kaynaklı hastalık vakaları Amerika Birleşik Devletleri'nde istikrarlı bir şekilde artmıştır. Aslında Lyme hastalığı, yılda yaklaşık 20.000 ila 30.000 doğrulanmış vaka ile şu anda en sık bildirilen kene kaynaklı hastalıktır.

Şimdi, CDC, ABD'nin orta batı ve güney bölgelerinde keneler tarafından taşınan yeni bir hastalık olan Heartland virüsü (HRTV) ile ilgili başka bir olası endişe konusunda uyarıda bulundu.

23 Şubat'ta yayınlanan Yükselen Bulaşıcı Hastalıklar makalesinde, CDC, ABD'nin orta batı ve güney bölgelerindeki eyaletlerde HRTV'nin bildirilmiş olmasına rağmen, bir soruşturmanın Virginia'da yaşlı bir yetişkinin bir HRTV enfeksiyonu sonucu öldüğünü doğruladığını bildirdi. kene ısırığı.

Sağlık yetkilileri, Maryland ve Virginia bölgesinin, hastalığı taşıyan kene türü olan yalnız yıldız kenelere (A. Americanum) sahip olduğunun zaten bilindiğini, ancak bölgelerde daha önce HRTV vakası bildirilmediğini söylüyor.

Araştırmaya göre, Maryland ve Virginia'da evleri olan 60'lı yaşlarının sonlarında bir adam, ateş, ishal, kas ağrıları ve yorgunluk gibi semptomlar nedeniyle Kasım 2021'de acil servise başvurdu. Şahıs, son üç ay içinde bu bölgelerin dışına çıkmamış, ancak mülklerinde açık havada vakit geçirmiştir.

O sırada sağlık görevlileri kene kaynaklı bir hastalıktan şüphelendiler ve adamı doksisiklin ile tedavi ettiler. Ancak bir dizi aksilikten sonra adamın durumu kötüleşti ve ilk belirtiler başladıktan 13 gün sonra öldü.

Araştırmak için Virginia Sağlık Departmanı (VDH), test için CDC'ye serum örnekleri gönderdi. Test sonuçları, adamın HRTV için pozitif olduğunu doğruladı.

VDH daha sonra adamın iki mülkünde kene sürüklemeleri gerçekleştirerek toplamda 193 kene topladı. Hepsi hastalık için negatif test edilmiş olsa da, çalışma yazarları bunun bölgenin HRTV'siz olduğu anlamına gelmediğini söylüyor.

Çalışma, "Virginia mülkünün, semptomların başlamasından 10-14 gün önce hastanın sık sık ziyaret ettiği bir bölgeden numune alırken toplanan VDH kenelerinin sayısına ve Maryland mülkünden daha az kene toplandığı için olası enfeksiyon yeri olduğundan şüpheleniyoruz." yazarlar yazdı.

Yazarlar ayrıca, kene aralıklarının genel olarak artması nedeniyle, daha önce HRTV gibi bölgesel kene kaynaklı enfeksiyonların görülme sıklığının muhtemelen artmaya devam edeceğini belirtiyor.

Heartland virüsü nedir?

Yalnız yıldız kenesi tarafından yayılan Heartland virüsü hastalığı ilk olarak 2009'da Missouri'de tanımlandı. O zamandan beri hastalık Indiana, Illinois, Kansas, Oklahoma, Kentucky, Iowa, Arkansas, Tennessee, Georgia, Pennsylvania, New York ve Kuzey Carolina'da rapor edildi.

Enfekte bir kene ısırmasından birkaç gün ila iki hafta sonra, kişi ateş, yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı, eklem ve kas ağrısı ve iştah azalması gibi semptomlar yaşayabilir. Ek olarak, hastalık düşük beyaz kan hücresi ve trombosit sayılarına neden olabilir.

HRTV'yi önleyecek veya tedavi edecek herhangi bir ilaç olmamasına rağmen, dinlenme, sıvılar ve reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar bazı semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Yine de, HRTV'li bazı kişilerin intravenöz (IV) sıvılar ve destekleyici bakım almak için hastaneye kaldırılması gerekebilir.

kene kene salgini salgin haberleri Heartland virüsü