Zayıflama ilaçları yetersiz beslenmeye neden olabilir

TAKİP ET

Ozempic, TikTok'ta 950 milyondan fazla izlenen #ozempic etiketiyle medyayı kasıp kavurdu. Bununla birlikte, kilo verme ilacı bazı kullanıcılar için yetersiz beslenmeye yol açabilir.

Ozempic, TikTok'ta 950 milyondan fazla izlenen #ozempic etiketiyle medyayı kasıp kavurdu. Bununla birlikte, kilo verme ilacı bazı kullanıcılar için yetersiz beslenmeye yol açabilir.

Ancak araştırma, hastaların Ozempic kilo verme çılgınlığı devam ettiğinde aylar sonra aşırı bir risk gördüklerini söylüyor. Doktorlar ilacı önce şeker hastalığı için önermiş olsa da, bireyler son birkaç aydır Ozempic'i kilolarını azaltmak için kullanıyorlar.

Ozempic'in diyet ve egzersizle birleştirildiğinde tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini düşürdüğü gösterilmiştir. İlaç, tip 2 diyabet ve bilinen kalp hastalığı olan kişilerde inme, kalp krizi veya ölüm dahil olmak üzere önemli kardiyovasküler olay riskini azaltır.

Hartford HealthCare Andrew Wong, "Sindirimi yavaşlatıyor ve beyne fazla yememesi için bir sinyal gönderiyor" diyor.

Ancak, bir süredir Ozempic alan bazı hastalar artık olumsuz etkiler yaşıyor.
"İnsanlar aslında yüz kaslarındaki elastikiyeti ve kollajeni kaybederler ve bu, Ozempic kullananların hepsi olmasa da bazılarının muzdarip olacağı yetersiz beslenmenin bir belirtisidir."

- Wong

Tıp uzmanları ne önerir?

İlaç kullanırken, doktorlar size besleyici bir diyet sürdürmenizi tavsiye eder. Hap genellikle açlığı azalttığı için öğün atlamak kolaydır. Wong'a göre, bazı Ozempic kullanıcıları anormal yeme düzenleri, öğün atlama ve gece geç saatlerde yemek yeme gibi yeme bozuklukları belirtileri gösteriyor.

FDA, haftada bir kez enjekte edilebilen Ozempic'e diyabet tedavisi için izin verdi, ancak kilo vermek için değil. Obezite için kullanılması kabul edilebilir, ancak TikTok videolarını izledikten sonra her birey için geçerli değildir.

Tıp uzmanları, mide bulantısı hissediyorsanız daha fazla su içmenizi ve elektrolit almanızı önerir. Ozempic kullanan bireyler, önerilen lif, protein, lipidler, meyve ve sebzeleri içeren öğünlerde günde 1.000 ila 1.500 kalori tüketmelidir.

Ozempic'in diğer bazı yan etkileri nelerdir?

Ozempic web sitesine göre, en yaygın yan etkiler şunlardır:

Mide bulantısı

İshal

Mide (karın) ağrısı

Kusma

Kabızlık

Mide bulantısı gibi yan etkiler yaşarsanız, profesyoneller yağlı veya kızartılmış yiyecekler yerine çorba gibi su içeren yiyecekler yemenizi önerir. Ayrıca yemek yedikten sonra doğrudan yatağınıza gitmek yerine temiz hava almanız önerilir.
 

zayiflama ilaci zayiflama ilaclari yan etkileri kilo vermek icin karar verdi kilo kaybi Ozempic