Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’a yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Beyazgül, muhalefetin siyaset anlayışını eleştirerek, çözüm üretmeden sorun sıralamanın en kolay siyaset yöntemi olduğunu savundu.
Beyazgül açıklamasında, Mahmut Tanal’ın yetki, dönem ve sorumluluk ayrımı yapmadan AK Parti milletvekillerine çeşitli sorular yönelttiğini hatırlatarak, aynı yöntemle kendisinin de sorularını kamuoyu önünde paylaştığını ifade etti.
Bu kapsamda Beyazgül, CHP’li büyükşehir belediyelerini işaret ederek şu soruları yöneltti:
İzmir Körfezi’ndeki koku sorunu neden yıllardır çözülemedi?
İstanbul ve Ankara’da trafik neden içinden çıkılmaz hâle geldi?
İstanbul, Ankara ve Bursa’daki su kesintileri ne zaman sona erecek?
İstanbul, Ankara ve İzmir’de su ve toplu taşıma ücretleri neden düşürülmüyor?
İzmir’de temizlik hizmetleriyle ilgili artan şikâyetler neden çözüme kavuşturulamıyor?
İstanbul’da metro çalışmaları neden durdu ya da yavaşladı?
Bu üç büyükşehirde bugüne kadar kaç köprülü kavşak yapıldı?
Açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Ne kadar çok yol açılırsa, trafiğin o kadar sıkışacağı” yönündeki sözlerine de değinen Beyazgül, bu görüşe Mahmut Tanal’ın katılıp katılmadığını sordu.
“Bunların benimle ne ilgisi var diye sorabilirsiniz” diyen Beyazgül, Mahmut Tanal’ın da benzer şekilde yetki ve sorumluluk ayrımı gözetmeden sorular yönelttiğini vurguladı. Beyazgül, rahmetli Sırrı Süreyya Önder’in sözlerine atıfta bulunarak, “Temizliği müftüye, enerjiyi bana soruyorsun” benzetmesini kullandı.
Kendi görev dönemine ilişkin yöneltilen eleştirilere de değinen Beyazgül, sosyal medya hesaplarında yer alan 100’ü aşkın geçmiş faaliyet paylaşımında sorulan tüm başlıkların cevaplarının açıkça görülebileceğini ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: