İstanbul’da zehirlenme şüphesiyle hayatını kaybeden Böcek ailesine ilişkin açılan davada ilk duruşma bugün görüldü. 5’i tutuklu toplam 6 sanık, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Olayda aynı aileden 4 kişi yaşamını yitirmişti.
Almanya’dan Tatil İçin Gelmişlerdi
Almanya’dan tatil amacıyla İstanbul’a gelen Böcek ailesinin fertleri, 13 Kasım’da aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Anne Çiğdem Böcek, baba Servet Böcek ile çocukları Kadir Muhammet Böcek (6) ve Masal Böcek (3), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaşanan trajedi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.
Sanıklar İçin 22,5 Yıla Kadar Hapis Talebi
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame doğrultusunda dava açıldı. Sanıklar arasında DSS İlaçlama firmasının sahibi, şirket çalışanları, otel yetkilisi ve yabancı uyruklu bazı kişilerin bulunduğu öğrenildi.
Şüpheliler hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” ve “taksirle ölüme neden olma” suçlamalarıyla 2 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Duruşma Saat 11.00’de Başladı
Saat 11.00’de başlayan duruşmada, kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklardan bazıları duruşma salonunda hazır bulunurken, bazıları ise SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla ifade verdi.
Duruşmayı taraf avukatları ve çok sayıda izleyici yakından takip ederken, mahkemenin ilerleyen günlerde ara kararını açıklaması bekleniyor.
Olay Türkiye Gündeminde Geniş Yer Bulmuştu
Aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği olay, ihmaller zinciri iddialarıyla uzun süre kamuoyunun gündeminde kalmıştı. Davanın seyri ve çıkacak karar, hem aile yakınları hem de kamuoyu tarafından yakından izleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: