CHP başkan yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa il teşkilatı Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Heyet adına basın açıklamasını yapan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, “Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık mücadelesini yürüten, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Emperyalist, işgalci ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye'nin en eski siyasi örgütlenmesidir.” dedi.
“Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran, demokratik, laik sosyal hukuk devletini inşa eden, adaleti sağlayan partidir.” diyen Cidir, “Cumhuriyet Halk Partimiz ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, kurucusu Atatürk'ün ülküsünden hiç ayrılmayan, ülkemize umut olan partidir.” diye konuştu.
CHP’nin adaleti sağlayanların partisi olduğunu dile getiren Başkan Cidir, şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir. Ulu Önderimiz ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir" cumhuriyet halk partisi 98 yıldır ülkemizin hizmetinde demokrasimizin teminatı olmuştur.
DEMOKRASİYİ KURAN PARTİ OLARAK
CHP, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye'nin aydınlık geleceğini hedefleyen ezilenlerin ve halkın partisi olarak, hak, hukuk adalet yolunda yılmadan yorulmadan halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Zavallıların kendini bilmezlerin yalaka tayfasının medyadaki tehditkar söylem ve yazıları bizleri gazi MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN yolundan ve laik demokratik sosyal hukuk devleti düşüncemizden ayıramaz, siz zavallılar kuvayi milliye ruhunu İngilizlerden, Fransızlardan yunanlardan sorun, sen ve senin gibi düşünenlerin bu tehditkar sözlerini red ediyoruz ve tarihin karanlık sayfalarına kaydediyoruz mahkemeler önünde sizlerle hukuk çerçevesinde mücadelemizi devam ettireceğiz.”
VEKİL AYDINLIK DA SERT TEPKİ GÖSTERDİ
Ardından konuşan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ise “Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olan Cumhuriyet Halk Partisini kendini bilmeyen, hadsiz bir insan partimize lanet partisi diyerek sözlerine başlamış. Bu lanet partiye oy verenlerin partinin bütün insanlarını asmak istemiştir. O gün o gücü nereden bulduysa, o hadsizliği nereden gördüyse onu bilmiyorum, böyle bir açıklama yapmış.” Şeklinde konuştu.
GÖNÜL İSTERDİ Kİ ÖZÜR DİLESİN
Başkan yardımcısının hala görevde olmasına dikkat çeken vekil Aydınlık, “Tabi gönül isterdi ki Belediye Başkanımız bu beş günlük süreç içerisinde bu arkadaşımızı görevden alıp yahut özür dilemeliydi. Ama maalesef sosyal medya hesaplarında ne bir özür dileme var ne de bir görevden alınma var. Bugün teşkilat olarak buraya gelerek bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Adalet herkes için vardır, adaletin buna gereğini yapacağına sonsuz inanıyoruz. Bu hadsiz insana da fazla bir şey dememiz bir şey gerektirmiyor çünkü kendini bilmeyen, hadsiz bir insandır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de on bir buçuk milyon oy alan bir partidir ve bu partiye lanet parti diyerek bunları asmak isteyen bir insana gereken hak adalet önünde verilecektir'' ifadelerine yer verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: