30 Haziran – 6 Temmuz tarihleri arasında Kazakistan’da düzenlenen World Boxing Cup (Dünya Boks Kupası) turnuvasında, Olimpik sporcumuz Emrah Yaşar büyük bir başarıya imza attı. 90 kilogram sıkletinde ringe çıkan Yaşar, turnuvayı Dünya ikincisi olarak tamamladı.
Turnuva, 2028 Olimpiyat Oyunları yolunda puan ve sıralama açısından büyük önem taşıyor. Alınan bu dereceyle birlikte Emrah Yaşar, olimpiyat kotasına yaklaşan güçlü adaylar arasında yer aldı ve önemli bir puan elde etti.
Sporcumuz, iki ay sonra İngiltere’de düzenlenecek olan Dünya Boks Şampiyonası’nda da Türkiye’yi temsil edecek. Antrenörü Serhat Akagündüz ile birlikte hazırlıklarını sürdüren Emrah Yaşar’ın hedefi, hem şampiyonluk hem de 2028 Los Angeles Olimpiyatları bileti.
Türk boksu adına umut veren bu başarı, milli sporcumuzun azmi ve disiplinli çalışmasının ürünü olarak değerlendiriliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: