Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın girişimleri ile 2019 yılında geri dönüşüm ve sıfır atık projeleri ile Haliliye, pilot ilçe seçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından belediyeye hibe sağlanırken, daha temiz ve geri dönüşüme duyarlı bir ilçe için birçok adım atıldı. Haliliye Belediyesi geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmaları ile birçok belediyeye de öncü olurken, Dünya Çevre Gününde ise çeşitli etkinliklere imza atıldı.
Daha sonra Belediye tarafından dağıtılan ikramlar ile hoş vakit geçiren çocuklar, uçurtma şenliği ile doyasıya eğlendi. Çocukların rüzgarlı havada uçurtma uçurduğu anlar renkli görüntülere sahne oldu. Uçurtma şenliğinin ardından çocuklara eldiven ve çöp torbaları dağıtılarak, çevredeki atıkların toplanması sağlandı. Çocukların ilgi gösterdiği etkinlikte miniklere daha temiz bir çevre için atıkların çöplere atılması gerektiği anlatıldı.
Etkinlik sonunda temiz çevre için atıkları toplayacaklarını ifade eden çocuklar, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: