Harran Üniversitesindeki nakil birimi kapandı
Şanlıurfa Harran Üniversitesindeki nakil biriminde çalışmalar durduruldu. Nedeni ise birimde görevli doktorun başka bir şehre gitmesi. Mecliste konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, “Bu ilimiz için ciddi bir eksikliktir” dedi. Kentte birçok alanda doktor eksikliği yaşandığını belirten Sürücü, Sağlık Bakanlığına seslenerek, eksik olan hekim atamalarının yapılması çağrısında bulundu.
“Urfa’da çocuk kalp cerrahisi yok”
Toplantıda, Şanlıurfa’daki devlet hastanelerinde ciddi sorunlar yaşandığını savunan Sürücü, “Urfa merkez ve ilçe devlet hastanelerinde çok ciddi sorunlar bulunmakla birlikte, Urfa çocuk doğum oranının en yüksek il olmasından kaynaklı çocuk kalp damar hastalıklarının yoğun yaşandığı bir kenttir. Fakat Urfa’da çocuk kalp cerrahisi yok. Yani açıkçası kalp hastası çocuklar ya başka illere gitmek zorunda ya da ölüme terk edilmektedir” dedi.
“Üniversite hastanesindeki nakil birimi kapandı”
Sürücü, basın toplantısında Harran Üniversitesinde faaliyetleri durdurulan nakil birimine de değindi. “Harran Üniversitesinde başarılı bir şekilde karaciğer nakli yapılıyordu ve şu an o nakil biriminin kapandığı bilgisine ulaştık” diyen Sürücü, şöyle konuştu: “Yine Harran Üniversitesinde göğüs cerrahisi, medikal onkoloji, anatoloji, plastik cerrahi, çocuk onkolojisi ve çocuk yan dalları gibi çok sayıda bölümler kapalı durumda. Çünkü bu bölümlerin doktorları yok. Bakın, üniversitede nakil birimi vardı ve iki yıldır Harran Üniversitesinde başarılı bir şekilde karaciğer nakli yapılıyordu ve şu an o nakil biriminin kapandığı bilgisine ulaştık. Bu da ilimiz için ciddi bir eksikliktir. İki buçuk milyon nüfuslu kentte pek çok alanda doktor yok. İnsanlar çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Bu mudur sağlıkta devrim? İstediğiniz kadar bina dikin, doktor olmadıktan sonra…”
“Sağlık Bakanlığı ve yetkililere seslenen Sürücü, “Urfa için gerekli olan özenin gösterilmesi, eksik olan hekimlerin atanması gerektiğini tekrardan belirtiyor ve onları sorumluluğa davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Harran Üniversitesi Hastanesinde hizmet veren nakil birimindeki çalışmalar, görevli doktorun Diyarbakır’a gitmesi nedeniyle durduruldu. Hastane yönetiminin birimi yeniden aktif hale getirebilmek için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: